Milyen betegségek illetve tényezők örökölhetők?
Ha én pasi vagyok és kopaszságom van a genetika miatt, akkor ez tovább örökölhető? És ha különböző kezelésekkel, eljárásokkal megcsináltatom, hogy legyen hajam?
Vagy például ha én hízásra hajlamos vagyok, de a fogantatásnál normál testsúlyú vagyok, akkor ez mennyire befolyásolja, hogy én tovább adhatom ezt a hízásra esélyes gént?
Továbbá, ha szabálytalanok, görbék a fogaim azt tovább adhatom örökléssel?
Esetleg reflux is tovább örökölhető? És ha megműtetem magam, és csak utána történik a fogantatás?
Bocsánat, ha butaságnak tűnik, amiket kérdezek, de jó lenne tudni ezeket.
Megmosolyogtató a kérdés, de jobb kérdezni, mint tévhitekben élni.
A genetikailag öröklődő problémák átadására nincs hatással az, hogy a fogantatás pillanatában te milyen álllapotban vagy - nem tudod az ilyen "hibákat" ezekkel a kezelésekkel az utódnál "javítani".
Azt, hogy a felsoroltak közül mit ötökítenél tovább, csak egy genetikus tudná megmondani egy vizsgálat után.
Az első kettő nagyon jól leírta.
Viszont pl a hízásra hajlamossághoz fűznék annyit, hogy azt nemcsak a genetika határozza meg, hanem az esetleges rossz ètkezési szokások.
Törlölve lett a 2. Pedig szemléletes példa volt.
Ha mondjuk csináltatok szilikonmelleket, akkor nagyobb mellet örököl a lányom?
Nyilván nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!