Mit tudok tenni, hogy ne a 3 evvel ezelotti, regi velemenyt nezze es vegye alapul a vezetoseg meg most is ?
Havonta 1 alkalommal talalkozom a jelenleg nevelocsaladnal elo gyermekemmel.
A rovid talalkozo ellenere is nagyon szoros kozottunk a kapcsolat.
A talalkozok mindig boldogan, sok orommel, jatekkal, a mar jol bevalt rutin szerint zajlanak.
Tapasztalom, nagyon sokmindennek megkell felelni a vezetoseg fele, hogy visszaadjanak egy gyermeket.
A bantalmazo kapcsolatbol kikerulve, ujra a sajat nyugodt eletemet elem, es minden megvan ahhoz hogy a gyermekemet fogadni tudom.
De sajnos a vezetoseg meg mindig azt a szuloi kompetencia felmerest nezi, amelyet akkor vegeztek el, amikor meg a bantalmazo kapcsolatban eltunk.
Akkor a vizsgalatkor meg teljesen mas voltam, hiszen kapcsolatomban mindenben korlatozva voltam es megfelemlitve es sorolhatnam min mentunk keresztul.
Az eletemet a nullarol kezdve, nagyon nehez volt de talpra alltam.
Uj vizsgalatot sajnos nemtudok csinaltatni, hiszen rettenetesen draga .
Rakerdeztem kb 2 honappal ezelott, hogy lesz e egy ujabb ilyen vizsgalat.
A vezetoseg valasza az volt h egyenlore nem lesz ujabb felmeres.
2 evre vettel el a gyermeket, jovo ev aprilisaban dont a birosag.
Az onkormanyzat es a gyermekvedelem kozott 1 honappal ezelott volt a kb. felevente ismetlodo felulvizsgalat. Onnan kaptam emailt a dontesrol, es abban olvashato hogy a szuloi kompetencia vizsgalatat IS figyelembeveve, stb.....
Milyen "vezetőség"?
3 évre elvették? Az nagyon soknak tűnik nekem. Alapvetően a gyereknek a saját családjában van a helye, és csak akkor vehetik el, ha nincsenek meg a neveléséhez szükséges feltételek. Fordulj jogi tanácsért a Hintalovon Alapítványhoz. [link]
El tudom képzelni, hogy lehet bírósági felülvizsgálatot kérni hamarabb. De ha nem, az akkor is már csak 8 hónap. Ezek szerint 2 év 4 hónap már eltelt.
Igen, 2019 aprilisban kerult el tolem sajnos.
Koszonom a jo tanacsokat, es akkor mindenfelekeppen irasban fogunk kervenyezni az onkormanyzattol egy ujabb szuloi kompetencia vizsgalatot, hogy nyoma legyen. Nemtudom lehetseges e hogy irasban kerjunk egy kornyezettanulmanyt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!