Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiknek régóta nem jön össze...

Akiknek régóta nem jön össze a baba, azoknak mit kell mondani?

Figyelt kérdés

Sose tudom mit kéne mondani. Főleg akik 2-3 éve próbálkoznak sikertelenül, pláne azoknak, akik 6-7 éve. De még akiknek 1 éve vagy fél éve nem jön össze.

Ilyenkor amikor valaki mondja, hogy nem jön nekik össze, vagy pesszimistán mondja, hogy úgyse fog összejönni, akkor ilyenkor mit kell mondani? Hogyan kell reagálni?

Nekem gyorsan összejött, második-harmadik próbálkozásra úgy, hogy sokáig szedtem fogamzásgátlót, úgyhogy ebbem én nem vagyok benne.

2022. aug. 2. 23:12
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
41%
Érzelmi analfabétizmus, ezt teszi az okostelefon 0-24-ig tartó nyomkodása.
2022. aug. 5. 11:27
 22/24 anonim ***** válasza:
62%
Akkor mondj rá valami üres, diplomatikus frázist, például, hogy "hát igen, nehéz mostanában". Szocializáció segít a megfelelő helyzetekben viselkedni.
2022. aug. 5. 12:01
 23/24 anonim ***** válasza:
41%

Nem értem minek oltják olyanok a kérdezőt, akik nem képesek értelmezni amit leírt. Már a kérdésben ott van, hogy a beszélgető partner hozzá fel magától a témát, nem ő. Azért ilyenkor muszáj válaszolni valamit, nem életszerű, hogy nem.

És ez nem egy egyszerű eset, nincs rá bevett szociális konvenció ami mindenkinél működne. Olyannal rohadt nagy öröm lehet beszélgetni, aki a másik problémáját lesöpri egy üres frázissal. Gratula, jó társaság lehetsz.

Kérdező, szerintem amit már írtak, hogy ne adj tanácsokat, meg ne beszélj sokat a sajátodról ha nem kérdezik. Ami nekem segített, mikor olyan történeteket hallottam, amik sikerrel végződtek, tehát ha ismersz valakit, akinek mondjuk évek után lombikkal sikerült, akkor ilyesmit el lehet mesélni (még mindig vigyázva, hogy csak elbeszélés és ne tanács legyen a történet).

2022. aug. 5. 12:36
 24/24 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a barátnőd elmeséli neked, hogy ezzel küzdenek. Bár ez nekem fura, én biztos nem mondanám senkinek.

Akkor csak hallgasd végig, és sajnálkozz. Tanácsot adni nem kell, nem is lehet, hiszen azzal inkább csak megbántod.

2022. aug. 5. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!