Magyarországon miért tartják ördögtől valónak a bölcsődét?
Figyelt kérdés
2022. aug. 2. 10:56
11/14 anonim válasza:
Én például onnan tudom, hogy milyen a bölcsőde a gyereknek, hogy dolgoztam ott 10 évet. Mindig is szükséges rossznak tartottam és tartom. Ha valakinek szüksége van rá, azért van a bölcsőde, kénytelen beadni. De azt soha nem fogom megérteni ( valószínű ezért váltottam pályát is) aki azért adja be " mert igényli a 1,5 éves a gyerektársaságot " , vagy épp jött a második gyerek és kettővel már nem bír otthon.
Ilyen esetben nem tartom jó dolognak. Akármennyire is szeretik ott őket, az anyai odafigyelest egyszemélyes törődést egy 12 fős csoportban nem kapja meg, pedig arra lenne szüksége leginkább, nem kortárskapcsolatokra. Arra 3 éves kor után van szüksége.
12/14 anonim válasza:
Nem ördögtől való, hanem szükséges annak, akinek vissza kell mennie dolgozni. Én direkt úgy vállaltam gyereket, hogy legyen annyi megtakarításom, hogy itthon tudják lenni gond nélkül 3 évig vele. Meg a következővel is. Nekem fontos hogy én neveljem az első években, és ezt gond nélkül megtehessem. Minden nap elsétáluk a bölcsi előtt, borzasztó mi van ott az udvaron ha kint vannak. A gondozók ülnek unott fejjel a padon, közben az egyik gyerek a kerítést rángatja ordítva, a másik folyamatosan visit, a harmadik a motorral üldözi és lökdösni a síró kisebbet, van aki csak úgy sír, vagy szintén ül a sarokban életuntan, rossz nézni. Tudom, kevés a fizetés, de ezt nem.
13/14 anonim válasza:
Múltkor is volt egy kérdés, h baj e, ha 1 évesen bölcsibe megy a gyerek. Kb elhirdták mindennek... Minek szült ha 2 évet nem bír ki otthon vele, stb...
14/14 anonim válasza:
Ez annak a generációnak problémás, amelyik abban szocializálódott, hogy 3 év a gyes ÉS nincs olyan munkája, amit örömmel végez, illetve az eletszinvonala nem csökken gyes alatt sem (vagy mert ugyanolyan jó, vagy mert ugyanolyan rossz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!