Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek? A párom gyerekei...

Mit tennétek? A párom gyerekei el akarják rontani a nyaralásunkat.

Figyelt kérdés

12 és 8 évesek.

A gyerekek - főleg a nagy - elvárnák, hogy minden úgy történjen, ahogy azt ők akarják, de visszafele már nem működik a dolog.

3 éve nem voltunk nyaralni, minden xar összejött, amit nem is részleteznék, anyagilag összeszedtük magunkat, most jövünk helyre lelkileg.

Gyűjtöttünk, spóroltunk annyi pénzt, hogy el tudjunk menni hatan (mi és a 4 gyerek) 3 hétre külföldre nyaralni. A bonyodalom ott kezdődik, hogy a párom nagyobbik fia mindent tönkre akar tenni, direkt át akar variálni mindent, elsősorban azért, hogy neki jó legyen, másodsorban meg hogy nekünk rossz legyen, és ebben apuka is adja alájuk a lovat. Kitalálta, hogy ő csak egy hétre jön, a kicsi meg két hétre a három hétből. Ami csak azért is necces, mert 600 km csak oda az út, és mai benzinárak mellett biztos hogy nem fogok se én 2x1200 km-t vezetni plusszba, se a páromat nem fogom engedni, hogy 4-5 napot a nyaralásból fuvarozásra szánjon, plusz ugye mivel nem 400 km-ről beszélnénk, másnap hullafáradt lenne. De még a régi árakkal se vállalnánk be, hogy 6x utazzunk 600 km-t 2x600 méter helyett.

Nem az idővel van a gond, mert máskor is voltak már ennyi időt nálunk, meg még többet is.

2022. júl. 31. 13:02
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
66%

A nyaralás luxus, nem kötelező a részvétel.

Már az én hat évesem is tudja, hogy a tengerpart ahol voltunk sokkal messzebb van, mint a Balaton. Egy tizenkét éves meg aztán végképp tudja. Gyerek, de nem hülye. És gondolom elmagyarázták neki normálisan, hogy több száz kilométert pluszban utaztatni őt/őket milyen teher. Ha meghatotta volna a kissrácot nem született volna meg a kérdés.

Sajnos, ha a férjed benne van az ugráltatásban, akkor vagy elfogadod, hogy a fél nyaralás kocsikázással megy el, vagy rövidebb lesz mindenki nyaralása, vagy veszekedsz, de az meg mindenkinek rossz lesz.

2022. júl. 31. 18:21
 22/27 anonim ***** válasza:
76%

"És gondolom elmagyarázták neki normálisan, hogy több száz kilométert pluszban utaztatni őt/őket milyen teher."

A kérdező azt írta, hogy apuka adja alá a lovat. Vagyis apuka is ezt szeretné. Lehet, hogy ő szívesebben autózik 2 napot a nagyfiával, mint hogy a kérdező gyerekeivel homokozzon 3 hétig a strandon. hazafelé meg tudnak állni több helyen csinálni ezt-azt együtt. Tehát nem a gyerek egyedüli akarat ez, hanem apuka is így akarja.

2022. júl. 31. 18:27
 23/27 anonim ***** válasza:
70%
Ha eredetileg három hetet terveztek (apuka is),és spóroltak, hogy összejöjjön a pénz ( a hat fő, három hétre), akkor gondolom, amikor felmerült, hogy a nagy fiú csak egy hetet akar maradni, azért megpróbáltak ész érvekkel hatni rá. Persze lehet rosszul gondolom.
2022. júl. 31. 19:02
 24/27 A kérdező kommentje:

Vedd a fáradságot és olvasd el még egyszer!

2022. júl. 31. 20:30
 25/27 anonim ***** válasza:
71%
Vettem a fáradtságot, és elolvastam mégegyszer. Te írod, hogy az apjuk adja alájuk a lovat. Ez szó szerint azt jelenti, hogy bátorítja őket, vagyis nemcsak egyetért velük, hanem ő is ezt a verziót támogatja. Tehát te vagy az, aki mást akar, mint ők. Az meg, hogy te nem engeded meg a párodnak, hogy hazavezessen, az azért mindent elmond a kapcsolatotokról. Hogyan fogod kényszeríteni, hogy maradjon?
2022. júl. 31. 20:40
 26/27 A kérdező kommentje:

Bocsánat, én hibáztam! Vagy én írtam el, vagy a telefon.

Apjuk helyett anyjukat akartam írni.

2022. júl. 31. 20:49
 27/27 anonim ***** válasza:
31%
Biztosan átirta a telefon :) (nemhinném..)
2022. júl. 31. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!