Férfiként lehet úgy gyereket vállalni, hogy ne kelljen a hobbikról lemondani?
Fiatal férfi vagyok, még nem nősültem meg, de mostanában már látom barátaimon, akik gyereket vállaltak, hogy milyen nehéz nekik. Semmi idejük nincs olvasni, sportolni, jól el is hízott egyikük és álmatlan éjszakák tömege van a hátuk mögött. Nem is akarnak visszamenni irodába, mert azt mondják olyan jó otthon lenni a gyerekkel egész nap.
Ez engem kicsit megriaszt. Nem azt mondom, hogy nem kell áldozatot hozni vagy anyagilag nem is sajnálnék költeni a gyerekre, de azért minden szabadidőmet nem szeretném erre szánni. Azért csak jó néha elmenni barátokkal meginni egy sört, tájékozódni, elolvasni a híreket, kirándulni vagy egyszerűen aludni egy jót. Elmondtam anyukámnak is a kételyeim és azt mondta az éjszakai felkeléseket többnyire az anyukák kell csinálják és apám is inkább átment a másik szobába aludni, csakhogy reggel kipihenten menjen munkába. Ez ma is járható út? Persze néha át kell vállalni a gyereket hogy a feleség is felszabaduljon, menjen el barátnőivel kikapcsolódni vagy nagyszülőkre hagyni. Segítséget kérni nem szégyen szerintem és kell az egyensúly ezen a téren is, de azt látom a társadalom azt várja el, hogy minden idődet feláldozd.
Kérdező, ki írt itt szélsőséget?
Lehet szabadidőd, normális kapcsolatban alapvető, hogy ugyanannyit a párodnak is garantálsz, illetve ha van mama vagy akárki, kettesben is töltötök időt.
Ha azt gondolod, nem reális, hogy bizony az apukák is kiveszik a részüket a gyereknevelésből, jobb lenne, ha te inkább nem terveznél.
Ez már teljesen vállalható kompromisszumnak hangzik. 😃
Kompromisszum? Ne tetézd, kérdező, így is nagyon gyerekes a hozzáállásod.
Gondolj már bele, egy nő mit ad fel. Nagyon sok ráadásul panaszkodás nélkül. A testét, sok az egészségét, amíg terhes, jó ideig a munkát, fix bevételt, a kényelmet, a szabadidő javát. Mégsem érzik kompromisszumnak, legfeljebb a mártírkodó anyukák.
Érthető, ha valaki nem tudja, mire vállalkozik, mert látni teljesen más. De azt illik tudni, mi az, hogy közösen vállalni valamit.
"de látom a családomban a férfi felmenők azért nem törték annyira össze magukat gyermekgondozás terén"
Ez csak annyit jelent, hogy generációkra visszamenőleg tapló családból származol. ;)
Én 2000-ben születtem, és ez a gondolkodás már akkor ciki volt. Az én apám fizikai munkát végzett, és kint tologatott még hajnali 3-kor az udvaron, hogy anyám tudjon aludni, aztán hajnali 6-kor kezdődött a 12 órás műszak.
22 éves vagyok, és az én édesapám a mai napig fel szokott hívni, hogyha olyat csinál, ami a kedvencem.
Még meg sincs a baba, de már azon gondolkozol, hogy mi lesz a hobbiddal, ne vállalj gyereket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!