Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a feltétele annak, hogy a...

Mi a feltétele annak, hogy a nagymama mehessen GYESre a babával?

Figyelt kérdés
Jól behúzott a csőbe a munkahelyem, csak úgy adott ki papírt a bölcsinek, hogy fix időpontot kellett mondanom, hogy mikor állok munkába. (Augusztusban elhagyott a férjem, ezért kapkodok ilyen későn bölcsi után). Persze nem életbizti, hogy bekerülünk év végéig, így anyukám felajánlotta, hogy ne veszítsem el a jó kis állásom, ha nem veszik fel a kislányom, elmenne vele GYESre ő. Mi ennek a menete? Van, aki így csinálta?
2010. szept. 21. 20:00
 1/7 anonim ***** válasza:

A gyest munka mellett ugyanúgy igényelheted, ahhoz, hogy a nagymama vigyázzon rá, nem kell neki igényelnie a gyest. Egyelőre időkorlátozás nélkül lehet gyes mellett dolgozni.

Amúgy ugyanaz a feltétele neki is, mint neked, csak ő egyáltalán nem folytathat keresőtevékenységet, illetve ha a kicsi még nincs egy éves, akkor nem is mehet vele gyesre.

2010. szept. 21. 20:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy ő is dolgozó ember még :) Ez így kicsit bonyolítja a szitut talán. Fel kell hozzá mondania vajon?
2010. szept. 21. 20:15
 3/7 anonim ***** válasza:
2010. szept. 21. 21:01
 4/7 anonim ***** válasza:
A GYES munka mellett is jár neked, add neki oda, és kész, akkor nem kell neki igényelnie.
2010. szept. 21. 21:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Fel bizony. A nagyszülő kereső tevékenységet csak akkor folytathat, ha a kicsi elmúlt 3 éves.

De még mindig nem értem, miért kellene neki igényelnie?

2010. szept. 21. 21:19
 6/7 anonim ***** válasza:

No, mivel a gyest munka mellett is igényelheted, ezért ennek semmi értelme.

Ha jól értjük, akkor anyukád felmondana a munkahelyén, hogy vigyázni tudjon a kicsire? Ennek nem sok értelme van, de ti ezt jobban tudjátok.

Amit én tennék:

- Anyukád fizetés nélküli szabadságot kér és vigyáz a gyerekre.

- Keresek egy nyugdijas ex-óvónénit, dajkát és felkérem, hogy vigyázzon a gyerekre és kifizetem (nálunk 500 Ft/óra). Ez ugyan napi min. 4000 Ft, de még talán ez is jobban megéri, minthogy anyukád felmondjon. Mondjuk egy jó ügyvéddel ráterhelhetnéd ezt az összeget a férjedre, hiszen ő hozott ilyen helyzetbe...

2010. szept. 22. 08:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Any arégóta fontolgatja, hoyg eljöjjön, mert megszűnőfélben van a munkahelye és a gerince sem bírja. Azért jutott eszünkbe, hogy igényleje ő a gyest, mert akkor nem kell munkanélkülire mennie. Mindegy, még két hét és kiderül a bölcsi, köszönöm a válaszokat :)
2010. szept. 22. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!