Mit mondanál a lányodnak: miért jó nőnek lenni?
9-esnek nagyon igaza van
Egy nő simán végezhet “férfias” munkàt, de egy férfit bagyon negatívan ítèlnek meg miatta.
Bàr a gyerekeimet úgy nevelem, hogy a nemük ilyen szempontból nem szàmít.. talán az ő generációjukban így is lesz.
Amúgy a nők jobban tudnak érvényesülni, ha igazán elhivatottak.
De én is azt mondom, hogy miért kellene érvelni amelett, hogy jó nőnek lenni.
Vagy mit is jelent jónak lenni?
Én amúgy azt sem tudom, hogy mit jelent nőnek lenni... 🤷🏻♀️
Pedig nőies vagyok, szeretek elegánsan, szépen öltözködni, frizurát csinálni, enyhén sminkelni. De őszintén: melyik férfi nem szeret jól öltözködni, frizurát lőni, szakállat ápolni? Náluk még fontosabb szerepet is játszanak például a márkák. És igen, sok férfi nem szeret ennyire sem törődni magával, de ugyanennyi nő sem. Szal ez, hogy leborotválom a lábamat és harisnyát húzok rá, ez számomra nem egyenlő a női identitással.
Menstruáció, szülés, szoptatás... Ezek sem olyan dolgok, amik pozitívak. Pontozzatok le, de tele vannak szenvedéssel. És hiába nincs a férfiaknak, akkor sem érzem, hogy ez fedné le a női identitást.
Munkahelyi problémák és előrélépések... Hát nem attól vagyok nő, hogy mit érek el a munkában. 🤷🏻♀️
De számomra ez is személyiségfüggő, mintsem nemi identitás függő, hogy mennyire szolgáltatom ki magamat a férfiakkal vagy mennyire próbálom megcsinálni magamtól.
Ezek olyan mondvacsinált, üres érvek amúgy...
Nem tudom, nekem nincs meg a női identitás fogalma, hogy lelkileg és mentálisan ez miért más, mint férfinak lenni. Oké, hogy külsőleg meg különböztetik őket, de ennyi.
Én inkább arra terelném a kérdést, hogy miért jó önmagamnak lenni és miért jó kiteljesedni a hobbijaimban.
De az egyik válaszoló (nem tudom már melyik, bocsi) tanácsa tetszett nagyon. Hogy vissza kell kérdezni és arról beszélgetni, amit a gyerek elmond. Szerintem ez jó irány.
Melyik társadalmi kettősmérce kedvez a férfiaknak könyörgöm? 🤣🤣
Ezt mondanám a lányomnak.
Azért jobb nőnek lenni mert:
- Szebbek mint a férfiak (normál esetben)
- A női test vonzó hatással van a férfiakra, és szebb is
- Van cicijük, és jó nagy formás fenekük.
- Nem kell erősnek lennie ha nem akar
- Nem kell edzenie hogy nőnek nézzen ki
- Szabad sírnia
- Nem kell kezdeményeznie
- Nem kell fizetnie a randin
- Ajándékokat kap a férfiaktól
- Nem kell a farka méretén stresszelnie
- Valentín napkor ajándékot kap a barátjától
- Nőnapkor elismerik, és szintén kap ajándékot egy csomó férfitól
- Sportolhat mindent akár egy férfi
- Több ruhaválaszték
- Nőké az elsőbbség
- Senki nem fogja karóra feszíteni ha biszex, sőt, még szexi is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!