Mit gondoltok az Ilon, Helén, Veron női nevekről?
Figyelt kérdés
Tetszik az Ilona, Heléna, Veronika stb. név de ezekben az alakokban sokkal jobban hangzik. Minden olyan név tetszik, ami egy -a, -ia, -ika stb. verziók végének levágásával önállósult, pl. Roxán is ilyen, vagy az Etel (Etelka már nem jön be). Mit gondoltok ezekről a nevekről? Főleg a Helén tetszik.2022. júl. 16. 12:33
1/9 anonim válasza:
Ilonról Elon Musk jut eszembe, bocsi, szóval az nem.
A Helén az tetszik, szép név, bár lehet azért mert alapból a Helénát is szépnek tartom.
A Veron az számomra semleges.
2/9 anonim válasza:
Ilon az Ilona, Veron a Veronika rövidített alakja. A Helén az Ilona változata.
4/9 anonim válasza:
Nekem olyan befejezetlen mindegyik, szerintem eredetiben sokkal jobban hangzik mind. Mintha lefelejtettek volna valamit a végéről. Mintha valaki egy Erzsébetet Erzsébnek anyakönyveztetne, vagy Gergelyt Gergnek.
5/9 anonim válasza:
Csak a Helén tetszik, jobban mint a Heléna. Egy ismerősöm lányát hívják így, és amikor hallottam először ezt a nevet, eléggé megtetszett.
6/9 anonim válasza:
Nekem nem tetszik. Mármint hangzásra igen, de mivel az eredeti alakja gyakoribb, olyan visszakérdezős. Mondjuk Ivonn vagy Nadin? Ezek is olyasmi hangzás, csak nem keresi az ember a végét :D
7/9 anonim válasza:
Ilon Musk
Helén, a Heléna Brünhilda változata (NDK úszónő)
Juan Sebastián Verón
8/9 anonim válasza:
ezek a nevek már elkezdtek önálló életet élni
Ilon (Elon) Musk
Tehén Helén
Nem súlytanék vele senkit:D
9/9 anonim válasza:
A Helén még rendben van, vállalható, bár nekem személy szerint nem tetszik. A többi: az eredeti név (Ilona, Veronika) becézéseként el tudom képzelni, van pl. egy Nikolett ismerősöm, akit Nikolnak becéznek. De önálló névként adni, háááát, nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!