Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az Ilon, Helén,...

Mit gondoltok az Ilon, Helén, Veron női nevekről?

Figyelt kérdés
Tetszik az Ilona, Heléna, Veronika stb. név de ezekben az alakokban sokkal jobban hangzik. Minden olyan név tetszik, ami egy -a, -ia, -ika stb. verziók végének levágásával önállósult, pl. Roxán is ilyen, vagy az Etel (Etelka már nem jön be). Mit gondoltok ezekről a nevekről? Főleg a Helén tetszik.
2022. júl. 16. 12:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilonról Elon Musk jut eszembe, bocsi, szóval az nem.

A Helén az tetszik, szép név, bár lehet azért mert alapból a Helénát is szépnek tartom.

A Veron az számomra semleges.

2022. júl. 16. 12:37
 2/9 anonim ***** válasza:
29%
Ilon az Ilona, Veron a Veronika rövidített alakja. A Helén az Ilona változata.
2022. júl. 16. 12:38
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Most olvastam végig, bocs
2022. júl. 16. 12:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyan befejezetlen mindegyik, szerintem eredetiben sokkal jobban hangzik mind. Mintha lefelejtettek volna valamit a végéről. Mintha valaki egy Erzsébetet Erzsébnek anyakönyveztetne, vagy Gergelyt Gergnek.
2022. júl. 16. 13:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak a Helén tetszik, jobban mint a Heléna. Egy ismerősöm lányát hívják így, és amikor hallottam először ezt a nevet, eléggé megtetszett.
2022. júl. 16. 17:16
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem tetszik. Mármint hangzásra igen, de mivel az eredeti alakja gyakoribb, olyan visszakérdezős. Mondjuk Ivonn vagy Nadin? Ezek is olyasmi hangzás, csak nem keresi az ember a végét :D
2022. júl. 16. 18:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilon Musk

Helén, a Heléna Brünhilda változata (NDK úszónő)

Juan Sebastián Verón

2022. júl. 16. 22:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

ezek a nevek már elkezdtek önálló életet élni

Ilon (Elon) Musk

Tehén Helén

Nem súlytanék vele senkit:D

2022. júl. 18. 06:16
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A Helén még rendben van, vállalható, bár nekem személy szerint nem tetszik. A többi: az eredeti név (Ilona, Veronika) becézéseként el tudom képzelni, van pl. egy Nikolett ismerősöm, akit Nikolnak becéznek. De önálló névként adni, háááát, nem.
2022. júl. 18. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!