Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért gondolják azt a szülők,...

Miért gondolják azt a szülők, hogy az ő babájuk egy különleges csoda?

Figyelt kérdés

Kifejezetten kisbabákra (újszülöttekre) gondolok, tehát nem arra, amikor valaki zseninek hiszi a gyerekét, mert az 2 évesen már szobatiszta.

Te mit érzel a babád iránt? Te is valami "földöntúli szerelmet"? Miért?

2022. júl. 7. 19:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%
Az elsőre 6 évet vártunk. 7 évvel a döntésünk után foghattam a kezemben, a világ legnagyobb csodája volt, hidd el. A 2. nagyon beteg volt. Ő is csoda, amiért él. A kicsi pedig valószínűleg az utolsó gyermekünk, az örök “kicsi”, így ő is kapott egy extra csoda-faktort.
2022. júl. 7. 22:54
 12/15 anonim ***** válasza:
64%

Mert számomra az.

Terhesen voltam covidos, majd volt méhnyak műtétem, ami előtt egy orvos megjegyezte, hogy egyszerűbb dolguk lenne, ha nem akarnám megtartani. Szerencsére akkor már túl voltam a 12. héten.

Aztán a szülésnél is volt komplikáció, de abból is jól jött ki.

Szóval számomra a legnagyobb csoda, hogy itt szuszog mellettem épen, egészségesen.

2022. júl. 7. 23:06
 13/15 anonim ***** válasza:
69%
Igen, csodának élem meg. Szerelmet nem érzek iranta, a szerelem nekem egy szexualis vaggyal átitatott komplex érzelem, amit a férjem iránt erzek. A gyerekemhez egy nagy-nagy természetes ragaszkodás húz, és tényleg úgy érzem, hogy a mi csodánk, mi teremtettük, és a mi felelősségünk, hogy óvjuk.
2022. júl. 7. 23:19
 14/15 anonim ***** válasza:
68%
Mert a szülőnek valóban az.
2022. júl. 8. 06:38
 15/15 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem a születés tényleg egy csoda. Két emberből kifejlődik egy harmadik emberi lény. A legtöbb ember életében a születés és a halál a két kizárólagos transzcendens esemény.

A sajátját meg nyilván mindenki a legcsodálatosabbnak látja. Ez így van jól. Nekem még meg sem született, de már ahogy rugdos, az egy csoda. Valami mozog bennem, ami nem én vagyok. Hihetetlen. Olyan ügyes. Pedig hát nyilván minden kisbaba rugdos, de akkor is, ha az enyém csinálja, akkor attól elolvadok.

Szerelmet én csak ivarérett férfiak iránt szoktam érezni. Mivel monogám típus vagyok, ezért pár éve kizárólagosan a férjem iránt. A gyerekem iránt nem.

2022. júl. 8. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!