Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan érinti a családi...

Hogyan érinti a családi életeteket az infláció?

Figyelt kérdés
2022. júl. 6. 19:43
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Mégsem merjük a 3. Gyereket bevállalni.

Nagyon vàgynánk rá, de a meglévő kettőt biztosan el tudjuk tartani, főleg, ha megyek dolgozni.

Ha 3. Gyerek, akkor legalább 4 èv mèg kiesne, ez most lehet, hogy sok lenne.

Utána pedig már a korkülönbség miatt és a korom miatt sem lesz 3.

Màr 4 éve vagyok itthon

2022. júl. 6. 19:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre szerencsére nem nagyon, inkább csak annyiban, hogy minden vásárlásnál meglepődök, hogy itt ugyan mi került ennyibe.
2022. júl. 6. 20:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon. Tavaly indítottunk egy kis vállalkozást, eddig nőddögélt szépen, de az utóbbi 2-3 hónapban érezhetően csökkent a forgalom, a bevétel. Nem tudunk növekedni, semmi kézzelfoghatót kivenni. Szóval elég stresszes, hogy lehet, zárhatunk is be idén, mindennek brutál nő az ára, de nem tudjuk átterhelni a költségeket, mert akkor meg olyan drága lesz minden, hogy senki nem fog nálunk vásárolni.

Egy barátnőmet most küldték el a, munkahelyéről, mondta, hogy tavasz óta nagyon visszaesett mind a betérő látogatók, mind a webshop forgalma, szóval baromira nem bíztató a helyzet.

2022. júl. 6. 20:22
 4/10 anonim ***** válasza:
87%

Úgy mint a másodiknak.

Egyelőre sehogy, mert jó életszínvonalunk van. De mi is minden nagybevásárlásnál meglepődünk mostanában.

2022. júl. 6. 20:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg még minket sem érint, de most éppen próbálunk minél jobban visszafogni minden vásárlást, hogy tényleg minél többet tegyünk félre a következő időkre…
2022. júl. 6. 20:36
 6/10 anonim ***** válasza:
72%

Egyelőre nem,épp nyaralunk. Na jó,csak 3 nap Noszvajon,de az is valami. Mi sokmindent eddig is Szép kártyára vettünk,talán most jobban átgondoljuk,mire költjük az a havi 2x 25000Ft-ot. Most is azzal fizettünk az éttermekben. Abból veszünk húst,tésztát lisztet stb. Tehát jobban felhasználjuk,mint eddig.

(Mindketten ugyanott dolgozunk a férjemmel)

Amúgy meg..beosztjuk,ami van.

A gyerek tartós beteg kártyája is többet előkerül,próbálunk spórolni pl most is. Nem mindegy, hogy a belépők ára 5000Ft vagy 900Ft. Utazáshoz is mostmár mindig használjuk.

Egyelőre kb ennyi.

2022. júl. 6. 20:52
 7/10 anonim ***** válasza:
96%
6, most már ugyan nem veszel se húst, se tésztát vele, mert július 1-ig lehetett szép kártyával boltban fizetni.
2022. júl. 6. 21:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Bár van miből, de megérzem, mert kevesebbet tudunk félrerakni.

A brutál árfolyam miatt is fogom a fejem, hogy miért nem váltottam 387-en. Sokalltam. Most meg ehetem a kefét, hogy 420.

2022. júl. 6. 21:27
 9/10 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem mindenkit érint, azt is aki azt mondja nem, csak az nem tud róla. Brutális árak vannak, nem fognak tudni a családok úgy fogyasztani ahogy eddig, ha a fogyasztás nem lesz olyan mértékű a gazdaság lelassul, leépítések és a többi. Ez gyűrűzik és gyűrűzik tovább, csak páran még nem látják, de fogja ezt mindenki nem sokára jó szemmel látni, mert a benzin árak nem sokáig maradnak hatósági árasak, azt pedig a gazdagabbak is meg fogják érezni.

Ami roppant szomorú szerintem hogy viszonylag jó családi támogatásokkal próbálták rávenni az embereket a gyerekvállalásra, ami most tuti hogy belassul, és ez kár, mert szerintem ez volt a kormány egyetlen jó programja az elmúlt évtizedben.

2022. júl. 6. 21:35
 10/10 anonim ***** válasza:
36%

7! Ahol eddig lehetett, a szabályozás bővítése előtt,ott most is lehet.

Nyíregyházán lakunk,minimum 3 boltot tudok,ahol most is elfogadják.

Olvass jobban utána, ne csak a főcímeket!

2022. júl. 7. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!