Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha lenne egy "nehéz" gyereked,...

Ha lenne egy "nehéz" gyereked, vállalnál még egyet?

Figyelt kérdés

Már kezdek benne lenni a korban, egyelőre egyedülálló vagyok, de sokszor felmerül párkeresésnél, hogy szeretnék-e még gyereket, és nem tudom, mit mondjak.

Anyagilag két problémásat nem tudnék eltartani, nem lenne idegszálam sem kettőt nevelni úgy, hogy nem járhatnak rendes óraszámban bölcsibe, oviba, suliba.. és még benne van a pakliban, hogy még jobban sérült gyerek lesz.. Nem tudnám azt végigcsinálni, amit az elsővel, de ennél nehezebbet sem. De szeretnék két gyereket, nem tudnék beletörődni, hogy csak egy van, imádom az enyémet, de már nagy, és érzem, hogy szívesen nevelnék még egy gyereket, szeretnék kihordani még egy gyereket, szeretném benne (is) magamat felismerni.. szóval vágyom még egy gyerekre, de nem lennének képességeim egyedül felnevelni, ha nem lesz átlagos, vagy azt megközelítő. Elsőre ez nem számított, de már tudom, hogy kegyetlen nehéz és rámentek az idegeim, ráment majd 10 évem, idegszálam, anyagilag is nulláz, szakmailag is.. Szóval nem szeretnék csak a gyerekemnek élni, hogy minden percben velem legyen, fogadják 6-8 órát bölcsiben 2 évesen, oviban munkaidőben, iskolában munkaidőben.. De ugye ezt senki sem garantálhatja nekem.. Hogy keressek így társat? Érdemes így gyereket vállalnom? Sokan úgy mennek bele az egészbe, hogy ez számításba sem jön náluk, hogy ne lenne egészséges, vagy ne iskoláznák be.. nálam meg számításba jön már.

Így olyan nagynak érzem a kockázatot, ráadásul olyan fiatal és annyira fitt sem vagyok már, mint 10 éve. Azt tudom, hogy az ember akármikor meggondolhatja magát, tehát azt kell néznem, én mit vállalok, legrosszabb esetben bírnám e egyedül, és erre egyértelmű nem a válasz, ha nem lesz egészséges, vagy nehéz gyerek lesz..

Nem tudok dönteni, és így kiesik a férfiak egyik fele, meg a másik is, az én koromban már a harmincas férfiak vagy nem akarnak, vagy akarnak gyereket.. Valamerre el kellene határoznom magam, mert az idő csak telik.

2022. jún. 28. 18:46
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Utolsó, harmincas vagyok, ez már az elején szóba kerül, és mivel a gyerekem dolgait én oldom meg, és nem házon belül nehéz vele, hanem közösségben, nem fogok ezzel nyitni, és szerencsére nem is kerül szóba az elején, furcsa is lenne, mert elsőre velem akarnak megismerkedni nőként, nem a gyerekemmel.

Első beszélgetésnél bukik ki a dolog, hogy "szeretnél még gyereket?" és nem fogadják jól a nem tudomot. Nem gond, hogy találjak olyat, aki elfogad(?? ennyi nem elég egy kapcsolathoz, ahhoz érzelmek kellenek, és én ezt keresem, nem elfogadást, szóval ez a hozzáállás annyira idegen tőlem, hogy elmondani nem tudom..), de bizonytalansággal harminc felett nem lehet kapcsolatot építeni.. a majd meglátom, még van időnk hozzáállás taszító, ha az ember nem tudja, mit szeretne harmincasként sem, az ijesztő és furcsa, pláne ilyen fontos dologban, ráadásul nő vagyok, és én sem szeretnék idős szülő lenni, az éveim pedig fogynak. Én egy ideje készülök a rosszabb dolgokra is, szerintem tervezni fontos. Örülnék, ha velünk maradna a jövőbeli párom sokáig, és remélem így is lesz, de ha nem, akkor nem akarok összeroppani és/vagy elveszíteni a gyerekeket. Pont az a baj, hogy sokan nem gondolnak ilyesmiee.

2022. jún. 29. 06:07
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem meg egy olyan partner említésre se érdemes, aki nem fogadja el azt válaszként, hogy "egyszer már egyedül maradtam egy gyerekkel, másodjára nem szeretnék, ezért igencsak át fogom gondolni, hogy vállaljak-e többet. De ha jól alakul a dolog, nyitott vagyok rá, mert egyébként szeretnék".
2022. jún. 29. 07:04
 13/15 A kérdező kommentje:

Hát igen, de ez sem teljesen igaz, nem lenne gondom azzal, ha a második gyerekemmel is egyedül lennék, amennyiben egészséges és lehet mellette dolgozni, mert intézményekben befogadják annyit, mint az átlagos gyerekeket, hogy lehessen teljesmunkaidős állásom.. Igazából így egyedül is nevelnék újra gyereket, de ugye ezt senki nem tudja garantálni, a problémák alatt másodszor két nehéz gyerekkel már összeroskadnék.. éjjel nappal MINDIG együtt a gyerekemmel, ez úgy is nehéz volt, hogy egyke volt, 10 év alatt kicsit "megkattantam", de ha még testvérkapcsolatokat is kellene kezelnem egyedül két nehéz gyerekkel 0-24ben együtt hármasban újabb 10 évig.. az már őrület.

Lehet az is fontos lenne, hogy olyan férfit válasszak, aki aktív apa akar lenni, így ha esetleg nehezebb gyerekünk lenne, hetes váltásban tudnánk nevelni.. így már elfogadhatóbb kicsit a dolog, legalább az első években.

2022. jún. 29. 07:29
 14/15 anonim ***** válasza:
10-es vagyok. Én nem írtam, hogy ne legyen érzelem és szerelem. De az, hogy legyen benne elfogadás az életed és a gondolataid iránt, az tök alap akkor is, ha nincs problémás gyereked és dilemma benned, hogy akarsz-e mégegyet. Téged a csomagoddal együtt kap, ami jelen esetben egy problémás gyereket is tartalmaz. Ha ezt nem tudja elfogadni, akkor mehet is a levesbe. Miért ne lehetne erről már akár az első randin beszélni? Miért jobb, ha már kezdtek összemelegedni és az ötödik randin közlöd vele, hogy ez van, majd ő erre reagál úgy, hogy neki ez nem kell? Azt mondod nem tudsz csak rövidebb munkaidőben dolgozni miatta, szóval az életedben jelentős szerepe van annak, hogy ő nem átlagos gyerek. Nekem az lenne a fura, ha ez csak sokadik randinál bukna ki belőled. Én azt gondolom ennyi őszinteség belefér már az elején, ha szóba kerül a gyerek téma. Ettől téged ismernek meg, hiszen te hozod ezt is csomagban. Én így gondolom fairnek. Persze ha szerinted jobb "hazudni", vagy legalábbis vetíteni, akkor hajrá.
2022. jún. 29. 10:05
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Ismerkedned sem kellene addig, amíg nem vagy túl az “úgyis egyedül maradok” dolgon. Nálad itt a legnagyobb probléma.
2022. jún. 29. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!