Luca névről vélemények?
A lányom Luca. Én sem akartam ezt a nevet adni neki a gyakorisága miatt, de férjem még tini korában eldöntötte, hogy ha egyszer lánya lesz, akkor Lucának fogják hívni. (akkor még nem volt tucatnév), így belementem. Nem bántam meg!
A környezetemben nincs túl sok Luca. Pl a bölcsiben 23 gyerek közül csak az én lányom volt Luca, most az ovis csoportjában is csak őt hívják így. Az viszont tény, hogy a legtöbb kislánynak L-el kezdődő 4 betűs neve van: Lora, Lana, Léna, Lola, stb.
Ha nektek ez tetszik, adjátok bátran!
Nekem nagyon különleges nevem van, szeretem is, de semmivel sem érzem magam jobbnak/többnek, mint pl. egy Adrienn vagy Réka (mert abban az időben amikor születtem, akkor ezek számítottak tucatnévnek) Nem származott a nevemből se előnyöm, se hátrányom.
Nekem tetszik, de szerintem is elég gyakori. A családban két Luca van (anya-lánya). Egyébként a külföldi párja, ha angolszász nyelvterületről beszélünk, a Lucas, a megfelelője pedig a Lucy lenne.
Egyébként szerintem semmi baj azzal, ha egy név gyakori. A nagyon fura, "különleges" nevek sokkal zavaróbbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!