Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A volt férjem a fiunkat...

A volt férjem a fiunkat mindenhová magával rángatja, dolgoztatja, mit tegyek?

Figyelt kérdés

13 éves a fiam.

A volt férjem olyanná vált pár év alatt, mint az apja. Az apja mindenhová magával rángatta, a munkahelyére is folyton behordta. Több negatív emléke is van ezzel kapcsolatban (például rábízta az állatokat 10 évesen, és már nem tudom mi volt, kárt csináltak az állatok, már nem tudom, akkor az apja jól megverte).

Ő mondta, hogyha neki gyerekei lesznek, akkor nem lesz olyan, mint az apja. Ennek ellenére olyanná vált. Mindenhová magával rángatja, beviszi a munkahelyére, ott dolgoztatja, pénzt pedig nem ad neki, és olyan programokra viszi, amit a fiam nem kedvel. Például disznóvágás, amit a fiam nem bír.

Azzal nem lenne baj, hogyha házimunkát vagy ház körüli munkát bízna rá. De a volt férjem unokatestvérének van földje, állatai, és azokat is ők látják el. A férjemnek van tartozása az unokatestvére felé, és ezért rendezi az állatokat, vet, arat, kezeli a gépeket ott. A fiam is erre az ingyen munkára van fogva, az apja tatozását dolgoztatja le vele.

Egy hete nincs még nyári szünet, de már többször elkérte az apás hétvégen kívül is.

Disznóvágásra, meg ilyen helyekre is elviszi, amit tudja, hogy nem bír. Többször úgy jött haza, hogy mondta, hogy hányt disznóvágáskor, még a hangját se bírja. Enni így a kajából meg végképp nem bír.

Nem bántja a fiunkat, de flegmáskodik vele ha nem megy.

A fiam meg olyannyira meg akar felelni az apjának, hogy nem mer visszaszólni. Múltkor is mondtam neki, hogy majd megmondom én az apjának, hogy nem megy, erre mondta, hogy ne mondjam, mert megy.

Olyan szinten nem akar magáért kiállni, hogy amikor az apja felkeltette hajnali 5-kor, hogy "Jössz velem 6 órakor az állatokhoz, vagy jöjjek vissza érted reggel 9-kor?", akkor a fiam felpattant, hogy megy vele most. 20 perc múlva indultak is.

2022. jún. 19. 15:30
 1/8 anonim ***** válasza:
44%

Elmégy a gyerekkel a gyámhatóságra, elmondjátok a problémát, és ettöl kezdve a gyereknek csak akkor kell mennie, ha akar.

Ha meg a gyereknek ezek szerint van kedve - mert egyébként nem ragadna meg minden alkalmat, hogy mehessen az apjával dolgozni -, akkor nincs mit tenni.

De a gyereket csak láthatáskor vagy köteles elengedni, a többi hétvégére csinálj a gyerekkel közös programot, és ne legyetek elérhetöek az apa számára.

2022. jún. 19. 15:34
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

Az én apám is ilyen volt. Biztonsági őr volt. Engem 13 évesen odaállított, hogy figyeljek, amíg ő elment qrvázni. Aztán amikor elaludtam (nem loptak el semmit), akkor azzal keltett, hogy egy hatalmas nagyot rávágott a hátamra ököllel.

Mondd meg a fiadnak, hogy nem normális az apja, és ugyanúgy bántalmazza, csak lelkileg (nem szól hozzá, flegmáskodik). Azért nem mer neki visszaszólni, mert sokszor a lelki bántalmazás nagyon el tud fajulni. A helyedben én mennék a bíróságra, és kérném, hogy láthatáson ne vihesse el a gyereket, csak ott lehessen nálatok.

Vidd el a fiadat pszichológushoz, és az ott kapott papír alapján vizsgálják az ügyet. Nem biztoas, hogy ki fog állni az apja ellen.

2022. jún. 19. 15:36
 3/8 anonim ***** válasza:
27%

#2 vagyok.

Nagy vonalakban egyet értek veled, de az utolsó mondatod hagy némi kivetnivalót maga után. A kapcsolattartást nem tagadhatja meg az anyuka, azt biztosítani kell, ha az apuka hívja, fel kell venni.

2022. jún. 19. 15:38
 4/8 anonim ***** válasza:
74%
Gyámhatóság, bírósági feljelentés, kényszermunka, fizikai bántalmazás, pszichológus hoz járni kell mert a gyerek összereccsent stb.
2022. jún. 19. 15:43
 5/8 anonim ***** válasza:
85%

A tesóm csinálja ugyanezt, amikor elhozza a lathatasra a gyerekeit.

Akárhogy veszekszek vele, nem érti meg, hogy apás hétvégeken nem a fűnyírás, kerékcsere, alma szedés a legjobb program. De ő azt mondja, hogy lássák a gyerekek, hogy az apa mennyit dolgozik.10 és 14 éves lányok.

2022. jún. 19. 15:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A fiaddal kell megertetni, hogy ha nem akar az apjával menni, akkor nem kell. Csak és kizárólag a lathatas idején kell menni, máskor nem.
2022. jún. 19. 16:07
 7/8 anonim ***** válasza:
3-as: az 1-es vagyok, az utolsó mondatomat félreértetted, a nem-apás hétvégékröl beszéltem, akkor ne legyen elérhetö a gyerek az apjának, ha csak kihasználja.
2022. jún. 19. 17:50
 8/8 anonim ***** válasza:
89%

6-osnak van leginkább igaza.

A 13 éves már nem kicsi. Meg lehet vele értetni, hogy van, ami kötelező, van, ami nem. 14 éves kora fölött pedig semmi sem kötelező, megtagadhatja a láthatást.

Miért van megfelelési kényszere? Csak az apja felé van? Ezeket jó lenne kideríteni, ill. tisztán látni.

2022. jún. 19. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!