Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen veszélyek leselkednek...

Milyen veszélyek leselkednek a gyerekekre az interneten? Mitől kell tartani? Mitől szoktak félni a szülők?

Figyelt kérdés
Azért írom, mert ti valószínűleg az internetet ismeritek már, de szerintem az internet semleges és csak akkor veszélyes, ha nem tudják kezelni.
2022. jún. 18. 16:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nagyon érdekes dolog ez a mesébe rejtett horror. Az én gyerekem 5 éves és sok mesét nézett youtube-rol, soha nem láttam ilyen videót, amibe más tartalom is került volna. A youtube nem is enged feltölteni minden videót, pedig évekig néztük a peppa malacot és semmi ilyennel nem találkoztam.
2022. jún. 18. 18:30
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Sok minden, pl. kihasználás, szexuális jellegű megkeresések, átverések... Viszont szerintem a mi környezetünkben jelenleg leggyakoribb és legreálisabb veszély az internetes bullying a gyerekek között. Ez az, ami ellen a legkevésbé tudom védeni. Ugyanis okos gyerek, azt meg tudom mondani, hogy ne beszéljen idegennel, ne dőljön be semminek... De azzal mit csinálok, ha pl. a saját osztálytársai nekimennek? Nagyon durva dolgokról hallani, szó szerint öngyilkosságba tudják egymást kergetni.

Szerencsére egyelőre ilyesmiről nincs szó egyáltalán, de nekem ez a legnagyobb félelmem.

2022. jún. 18. 18:31
 13/18 anonim ***** válasza:
Hallod, első, jó sok pók támadt rám a netről...
2022. jún. 18. 18:48
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"De azzal mit csinálok, ha pl. a saját osztálytársai nekimennek?"

Szerintem ilyenkor minél előbb ki kell emelni a gyereket egy ilyen közösségből.

Sajnos sok szülő vagy nem veszi észre a jeleket, vagy ha tud is róla, azt hiszi, hogy jajj hát régen is volt ilyen, régen is volt csúfolás stb.

Számomra megdöbbentő, mert konkrét példát is tudok erre, hogy a szülő nem akarta átvinni a gyereket másik iskolába, pedig a gyerek maga is kérte.

Mert hogy macera, meg messzebb van, meg jajj lehet ott is ez lenne, elmúlik stb.

Pedig korántsem biztos, hogy máshol ugyanilyen gyerekek lennének, vagy hogy pont így alakulna.

Meg a másik, mikor szólnak a tanárnak vagy a többi gyerek szüleinek. Na még az az, amivel semmit nem érnek el, sőt.

Szerintem sok szülő itt rontja el az egészet.

2022. jún. 18. 19:04
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Meztelen képet vagy videót oszt meg magáról,ami nyilvánosságra kerül.

Behálózza egy pedofil.

Engedély nélküli gyógyszert,drogot, akármit rendel magának.

Online szerencsejáték függő lesz.

Stb.

2022. jún. 18. 19:06
 16/18 anonim ***** válasza:
55%
Én pl attól félek hogy elüti az autó, elrabolják. Féltem az ostoba netes meséktől, Diána és Nasztya meg hasonló facságoktól.
2022. jún. 18. 20:34
 17/18 anonim ***** válasza:

#14 Engem átvittek máshova, 3 iskolában jártam ki az általános iskolát és mindenhol bántottak. Persze mindig egy kicsivel jobb lett mert egyre jobban megtanultam kezelni, de az iskolaváltás magát a problémát nem oldotta meg.

Jó tanuló voltam, normális családi háttérrel, valamiért mégis könnyű prédának találtak a bántalmazásra hajlamosak.

2022. jún. 18. 22:18
 18/18 anonim ***** válasza:
Elég sok dolog ahhoz, hogy be kelljen kapcsolni a szűrőt a böngészőben.
2022. júl. 17. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!