Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 6 évesnek 1 ampulla calcimusc...

6 évesnek 1 ampulla calcimusc mehet?

Figyelt kérdés
2022. jún. 10. 21:18
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Hú 3-as nagyon ráérsz jelentgeted a hozzászólásokat,hogy töröljék!De ráérsz, szánalom.🤣🤣🤣

Na de hogy te is tudd hogy ha legközelebb esetleg szükséged lenne rá:

"6-14 éves korig egy-kétszer 3-5 ml" (1 ampulla 5 ml csaxólok)

"A kálcium adása önmagában ritkán vezet túladagoláshoz."

Írta ezeket a betegtájékoztató...na de én is hülye voltam, hogy nem néztem meg a betegtájékoztatót mielőtt kiírtam a kérdést, mert így elkerültelek volna téged!

2022. jún. 10. 23:00
 12/19 anonim ***** válasza:
89%
Amúgy az egy nagyon elterjedt tévhit, hogy a kalcium segít a rovarcsípésen, allergián. Orvosok között is. Nem segít. Drága placebó :-( Az antihisztamin segít, meg a türelem. Mondjuk nem is árt, és nehéz túladagolni, pláne ha csak 1x alkalmazod.
2022. jún. 11. 00:31
 13/19 anonim ***** válasza:
88%
A calcium semmi hatással nincs az allergiára.
2022. jún. 11. 01:12
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Adhatod igen.

De a fenistill csepp,esetleg lordestin talán hatásosabb. Sőt biztos. De ezek vény kötelesek.

2022. jún. 11. 08:41
 15/19 anonim ***** válasza:
78%
A calcium NEM HAT allergiás, rovarcsipésre!!! Ez egy TÉVHIT!!! Fenistil, lordestin, cetirizin, valami, ami antihisztamin tartalmú. A kalcium nem erre való, a nagy dózisok egy ilyen kis gyereknél pedig vesekövet is okozhatnak. A mentős ismerősödnek meg egy szakmai továbbképzés nem ártana, mert egy ilyen hülyeség komoly esetben egy gyerek életébe kerülhet...
2022. jún. 11. 09:19
 16/19 anonim ***** válasza:
74%
Azért hiszik még ma is, hogy a calcimusc hatásos allergiás reakciokra, mert úgy 30-40 éve volt olyan kalcium készítmény, ami antihisztamint is tartalmazott, és rutinszerűan azt adták ilyen esetekben. De a calcimuscban semmi ilyen nincs, tök felesleges adni, semmi hatása nincs csipesre, allergiára.
2022. jún. 11. 10:26
 17/19 A kérdező kommentje:
Aki segitő szándékkal írt annak nagyon köszönöm!Lehet hogy elvileg nem kellene hatnia a kálciumnak, de beadtam tegnap este az 1 ampullát (semmi mást) ma reggelre kisebb lett és már nem is olyan piros a csípés, szóval valamit csak ért a dolog.Viszont reggel már fenistil cseppet kapott, nem adok neki több calcimusc-ot.
2022. jún. 11. 11:52
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: nem, nem hatott. Ha nem adtad volna be, akkor is kisebb lett volna mára.
2022. jún. 11. 14:37
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan 18-as az ilyen tévedések komoly következményekkel járhatnak egy durva allergiás reakció esetében..nem a kalcium lohasztotta le, hanen alapbol reagált a szervezet, egy gyogyszer nem napok alatt fejti ki a hatását, hanem azutan ha beveszed. Akkor 3-4 órával a bevétel utan a felszivodástol fuggoen hatnia kellene.
2022. jún. 11. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!