Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ugye már nem kell fizetnünk...

Ugye már nem kell fizetnünk gyerektartást?

Figyelt kérdés

Párom elvált.Kisebbik lány 2 vagy 3 éve a középsuliban nappali tagozatról átíratkozott esti tagozatra,(indoklás,a gyerek nem bírta azt a tempót,és nagyon beteges.itt említem,nem betegesebb mint a többi gyerek,csak az anyja belebeszéli...)ami persze fizetős.Időközben betöltötte a 18-at.

Jól gondolom,hogy így már nem kell fizetnünk?

Olvastam itt az előző válaszokat,de ez ránk is igaz?

Köszönöm a válaszokat!!

2008. dec. 19. 13:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia. Ha jól tudom addig kell fizetni amíg nappalin tanul, de max 23 éves koráig.
2008. dec. 19. 14:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Törvényileg nem kötelező, de én úgy gondolom, némi hozzájárulást illene adni, hiszen akár estis, akár nappalis, mégis csak a párod gyereke is, ha nem válltak volna el, akkor is ketten tartanák el amíg tanul. Nem rosszindulatból írom ezt, csak nálunk is hasonló helyzet volt. Én 17 évesen mentem át estire, apukám akkor kijelentette, hogy a továbbiakban nem fizet utánam egy fillért sem, menjek dolgozni. Időmbe belefért volna, de nálunk a diákmunka és a részmunkaidős állás olyan luxus, hogy én nem találtam, pláne mert érettségi nélkül itt nagyon nehéz állást kapni. Pénzhiány miatt abba is hagytam a sulit, elköltöztem más városba hogy dolgozni tudjak, ennek köszönhetően most, 22 évesen is ott tartok, hogy se érettségim, se szakmám, így most, baba mellett (egyedülállókén sajnos, bár ez más lapra tartozik) csinálom levelezőn a gimnáziumot. De érdekes módon azóta apukám is rájött, hogy azért mégis az ő gyereke vagyok, és azóta támogat pár ezer forinttal. Nem vagyok követelőző meg ilyesmi, nem is kértem én ezt a pénzt, de mostmár ő is úgy gondolja, hogy valamivel segítenie kéne, mert nehezen boldogulunk. Mások huszonévesen simán nappalis egyetemre járnak és ha ez ott van ahol laknak, akkor még a szüleik tartják el őket. Engem nem tartanak el, csak segítenek, de ezt én is megtenném a gyerekemért.
2008. dec. 19. 19:52
 3/4 anonim ***** válasza:
54%

csak gratulálni tudok az olyan embereknek,akik már nagyítóval nézik a naptárat,hogy "jaj,holnap lesz 18,akkor végre egy fillért nem kell adni!!"

hánynom kell az ilyenektől!

mi változik ha 18 lesz a gyerek?akkor már nem az övé?

remélem akkor a közös gyereketektől is megvontok minden támogatást ha 18 lesz!

amúgy is kitörölhette a fenekét azzal a párezer forintal amit dobtatok neki,tényleg olyan megerőltető lenne kicsit segíteni?

tipikus!új család,akkor a régi mehet a levesbe!

de majd ha a férjed 80éves lesz,és a kutya sem néz rá,a sors iróniája az lesz,hogy ez a gyerek fogja pelenkázni!

2008. dec. 21. 17:25
 4/4 A kérdező kommentje:

Én az olyantól tudnék mint a te fajtád.

Nem pár ezret fizetünk,hanem havonta 30-at,plusz a zsebpénz,a beiskolázás,egy ruhavásárlás 50 ezer,stb.stb.Az anyja nem dolgozik,otthon mereszti a seggét.Ha bármi elromlott,mi lettünk felhívva,cserélni kell ezt,elromlott az,stb.stb.Nem számít,hogy a nőnek élettársa van és ő is ugyanúgy használ a lakásba mindent,és talán nekik kellett volna megjavíttatni mindent ami elromlik a lakásban.Nem,mi fizessünk mindent,mert hogy a gyerek.

A nagyobbik lánynak van már gyereke,nem is egy.Havonta legalább 50 ezer értékű kajával azoknak is segítettünk,míg tudtunk,de ez sem volt elég,még azoknak is pénz kellett volna.Nem egyszer előfordult a kölcsön is,amit a büdös életben nem látunk vissza.

Rengeteg-rengeteg segítséget kaptak tőlünk,úgyhogy ne merészelje egy senkiházi azt feltételezni,hogy mi nem segítünk a gyerekeknek.

A gusztustalanságból lett elegünk,abból,hogy az emberről minden bőrt lehúznának,főleg az a rohadt,(aki el sem képes menni dolgozni) a gyerekre hivatkozva,hogy a gyerekenek nincs mit enni,nincs ruhája,stb.stb.De a cigaretta lóg a szájábol...arra van pénz,ugye???

A 18 éves lány pedig,ha arra nem képes,hogy bejárjon a nappali tagozatra,akár a többi korabeli,akkor keressen 4 órás munkát,és dolgozzon.Nehogy már a lébecolásért fizessünk...Délbe felkelünk,elcigarettázgatunk,majd egy héten 2szer 3szor bemegyek az iskolába,mert nekem nincs kedvem nappalira járni...Na álljon meg a menet!!!!Mindennek van határa!!!!

Arról nem beszélve,hogy lehet,hogy dolgozik,csak mi nem tudunk róla.Ha így van,akkor meg óriási gusztustalanságról beszélünk.

A közös gyerek biztos nem fogja ezt csinálni,arra mérget vehetsz!Vagy jár rendesen tanulni,vagy megy dolgozni.Minket sem tartottak a szüleink,és pofánk sem lett volna elvárni tőlük,hogy az ilyesfajta életvitelt finanszírozzák.

Hát mi sem fogjuk,az biztos.

2008. dec. 22. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!