Krisztina név manapság?
Szerintem nem az, én is Krisztina vagyok, utálom a Kriszta becézést, Hiszti Kriszti szerintem mindenannyiunknál megvolt, 20 éve volt is egy gyerekdal, amit erre építettek.
Engem legjobban a jelentése zavar, és hogy mikor Krisztusról tanultunk, mindig felkaptam a fejem, nehogy nekem szóljanak.. Plusz ezt a becézést is megkaptam.
Arról nem is beszélve, hogy van a Krisztián párja is.. az én időmben viszonylag népszerű név volt, ami a többi gyereknek is feltűnt. Nem azt mondom, hogy pokollá tette az életem, de amíg mondjuk egy Vivien vagy egy Zsófi, Anita imádta a nevét, én nem szerettem az enyémet.
Nem adnám. Valami klassz jelentésűt adnék helyette, amibe nehéz belekötni, nehéz becézni, és nem hasonlít más szóra. Ilyet is adtam a gyereknek:)
Krisztina vagyok. Én imadom a nevem.
Engem a 30évem alatt egyszer sem csúfoltak vele.
A Kriaztától en is falra mászok. Ezt általaban ha dokinál hívnak be, akkor mondják.
Kriszti, Kitti... így szolítanak a család, barátok. Sokan a teljes nevemen. Mindegyik formában szeretem
Engem is így hívnak. Hiába volt nagy divat a 90-es években sose volt belőlem kettő az osztályban és ezt szerettem.
“Kriszta tiszta gyagyával” párszor bepróbálkoztak, de nem illett rám, meg szerettem is a Mézga családot úgyhogy nem viselt meg nagyon. :)
Máshogy nem csúfoltak.
Kriszti becézést használtam mindig, Kriszta nem tetszik, mert olyan agresszív hangulata van számomra.
Mostani gyerekeknél nem gyakori, ami szerintem csak előny, de kinek mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!