Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babaholmi kérdés. Lassan már...

Babaholmi kérdés. Lassan már ingyen adjam oda a dolgokat? Hol élnek az emberek? Ti hogy, hol mennyiért adjátok el nem használt babadolgaitokat?

Figyelt kérdés
Képzeljétek!Egy kombiágyat (felszerelten:matrac,baldachin),egy állványos fürdetőkádat,és egy 100bd-os ruhacsomagot-aminek 90%-a márkás,és megkímélt- kínáltam 65ezerért.Erre a csaj majdhogynem megsértődött,amikor nem álltam le vele alkudozni.... Hát hova már???????? Vagy tényleg még ennyit se ér?Nem lestrapáltak,csak használtak.Van amin jobban látszik,van amin egyáltalán nem. Ha megírnátok ti mennyiért tudtátok eladni az ilyen dolgaitokat,és hol azt megköszönném!
2010. szept. 18. 09:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
55%

Én is felraktam már a teszveszre jó pár gyerekrucit, nem kellett nagyon senkinek,mert drágán adtam ahhoz képest amik ott vannak. Rengeteg 1 Ft-os aukció indul, én ehhez képest féláron adtam a rucikat, vagyis feleannyiért mint ahogy vettem. Gyönyörű,divatos rucik, nem fogom fillérekért odaadni.Mostmár fel se rakom amiket kinő a gyerek,mert az ismerőseim mindig el vannak ájulva,hogy milyen szerkókba jár a kislányom, úgyhogy majd eladogatom helyben.

Bútorokat olyat vettünk ami akár kamaszkoráig is jó, úgyhogy egyedül a babakocsit fogom eladni, de azt se adom 50%-nál olcsóbban.

2010. szept. 18. 11:33
 12/17 anonim ***** válasza:
Én kaptam egy új babakocsit szerettem volna eladni, sosem használtuk, mert már volt egy másik, amikor ezt kaptuk. Az új ára 70.000ft volt akkor, feltettem 30.000-es rejtett minimálárral, hogy mégis mennyit érne meg a vevőknek. 15000ft-ot adtak volna érte. Annyiért meg nem adtam el, inkább álljon itt...
2010. szept. 18. 11:57
 13/17 anonim ***** válasza:

én a kiságyat meg a babakocsit is azért tartogattam,mert vártam hogy valamelyik barátnőm babát várjon és odaadhassam nekik:D

ők is sokat segítettek anno nekem,most mindkét legjobb barátnőm várandós,egyik az ágyat,másik a kocsit kapja.Inkább segítem vele azt akiket szeretek,minthogy áron alul eladjam.

2010. szept. 18. 12:00
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

szia, tényleg nagyon nehéz így....egyben szerintem nem nagyon fognak kifizetni használt cuccokért(ég akkor sem ha nem lestrapáltak) 65ezret.

Nem tudod esetleg külö, külön eladogatni???

Én is pont a napokban nézegettem használtan kiságyat, de nem találtam olyan jó áron...úgy voltuk vele férjemmel, hogy inkább megvettük az ikeás, 8000 forintos kiságyat, de az legalább új.A matraccal ugyan így voltunk.Elhiszem neked, hogy jó állapotban van a tied, de ahogy nézegettem a vaterát, valahogy tényleg nem érte meg használtan venni, nem is mernék matracot használtan venni, csak beleondolok, hogy lehet egyszer kétszer átfolyt már rajta a pisi, amit ugyes soha nem fogok megtudni.Én személy szerint baldachint nem is vennék...

a 100 db-os ruhacsomag meg háááát....tuti nem adék ki érte úgy pénzt, hogy élőben nem láttam a ruhákat.Én is kaptam ismerősömtől 3 nagy zacskó használt rucit, kb ilyen áron voltak, ahogy Te adnád, de ha a tizede tetszett, akkor sokat mondok.

Ja és tényleg ez a baj a márkás cuccokkal, hogy nem mindenkinek számít.Tehár inkább megvettük az olcsóbb ikeás kisságyat, mint mondjuk ugyan ennyiért egy használt de márkás brendonosat, vagy nem tudom én milyet.De ez csak én vagyok persze...

Ja és a fürdőkádról meg csak annyit, hogy abból aztán tényleg többen vannak, akik az egyszerűbbet veszik meg.Nekem legalábbis mindenki azt mondta a környezetemben, hogy nem éri meg drága, márkásat venni...

bocsi, hogy kicsit hosszúra sikeredett amit írtam, csak igyekeztem egy vásárló szemszögéből elmondani a dolgokat.

tényleg lehet jobb lenne ha külön-külön árulnád.

2010. szept. 18. 13:09
 15/17 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok.

Amúgy lehet nagyon sok embert azért sem tudsz ezzel megfogni, mert pici a lakásuk, nem fér el egy kombi kiságy, plusz állványos fürdetőkád.Pl nálunk sem férne el.Így inkább megoldják máshogy.De lehet ülön, külön szükség lenne rá, jobban elkelne.

Meg még annyit, hogy azért a pszichés dolgok is közre játsaznak, mert:az ember azért megy föl a vaterára, teszveszre, hogy használt cuccokat jó áron vegyen meg.Erre meglátja, hogy 65 ezer forint, úgymond "csak" ennyi dologért, akkor azt mondja, hogy inkább megveszem innen-onnan, nem egyszerre az egészet.Lehet a végösszeg közel hasonló lesz, de gondolj bele, hogy nagyon sokan enyit babakocsira sem adnak ki!Szóval kicsit lehet "sokkolónak" tűnhet ez a nagy összeg egy olyan embernek, aki olcsó, használt cuccokat keres.

2010. szept. 18. 13:16
 16/17 anonim ***** válasza:

Mi is panelban élünk, így nem is vettünk kádat. Míg a köldöke be nem gyógyult a fiamnak, addig lavórban fürdettem, mint ahogy a kórházban is. Aztán utána a mi kádunkban.

A ruhákat is szétszedném a helyedben méretek szerint és fazon szerint (téli, tavaszi, nyári), mert én is sokszor azért nem vettem meg ruhákat, mert oda volt írva, hogy pl. 68-86-os méretig, amiből a fiamnak a 74-től felfele kellett volna, de a java 68-as ruha volt, a nagyobbakból pedig 1-2db.

2010. szept. 18. 13:36
 17/17 anonim ***** válasza:

Az árat nem tudom látatlanban megítélni. De pl. nekem nem jönnek be az ekkora csomagok, mert a felére nincs szükségem. Mert hiába 100 db a ruha, ha a fele nem tetszik? Hiába van kádállvány, ha nem kell (nálunk sem fér), stb...

Próbáld meg külön eladni őket. Még akár jobban is kijöhetsz árban.

A ruhákat szedd szét kisebb csomagokra, a drágább darabokkal próbálkozz egyenként, és írd ki, hogy személyesen nálatok akár megtekinthető személyes átvétel esetén, a helyszínen fizetve.

Barátnőm autósülést így vett, megbeszélte az eladóval, hogy szeretné, de elmegy érte, megnézi, hogy tuti rendben van-e és helyszínen átvételkor fizet. Megegyezés kérdése.

Az meg, hogy az árról azután alkudozik valaki, amikor már megegyezett az árban, hát szerintem elég gerinctelen dolog, hacsak nincs minőségi eltérés.

Nos, remélem kicsit segítettem, szép napot!

2010. szept. 18. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!