Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki nem viszi a sokat betegesk...

Aki nem viszi a sokat betegeskedő gyerekét óvodába iskolába még orrfolyással sem, az októbertől márciusig szinte nem is dolgozik?

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem a gyerekemet, nincs kire bíznom. Egy egyszerű megfázás 2 hétig tart nála.

Vannak azok az anyukák, akik verik magukat, hogy minek viszik be taknyosan a gyereket az iskolába: azok mégis mit dolgoznak? A munkahely tolerálja a folytonos hiányzást? Nyilván mindenki home ofice-os itt, de például egy bolti eladó, egy raktáros nem tud otthonról dolgozni.

Nem beszélve arról, hogy iskolában azért ezt az 1 hetet jár-2 hetet beteg-ciklust nem lehet bejátszani, mert 250 óra után már osztályozót kell tenni.

2022. máj. 17. 20:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
53%

"Nem, én nem betegítem meg mások családját, arra való hivatkozással, hogy nem tudom megoldani, bocs."

Nem, arra céloztam, hogy te is ugyanúgy sz*rsz másokra, téged se érdekel, miből vesz m@s kaját, ha kirúgják, mert sokat van táppénzen a gyerekkelm

2022. máj. 17. 21:17
 12/17 anonim ***** válasza:
38%
Hát “kedves” #3-as, te gondolom tipik csok-anyuci vagy sorozatszülő üzemmódban egy gazdag férjjel, aki talicskán viszi a pénzt, te meg majd esetleg keresel valami részmunkaidőt szórakozásból, ha már a legkisebb csok-gyerek is 14 éves lesz. Szabadidődben azért egy kis empátiát meg valami kevésbé bicskanyitogató stílust begyakorolhatnál;)
2022. máj. 17. 23:21
 13/17 anonim ***** válasza:
17%

Drága 3as, ne aggódj lelkem, a te cuki gyermeked is végig fertőzi az ovit, mikor még semmit sem sejtesz, mert tünetmentes.🙂

Középiskolás koromban így kaptam el a bárányhímlőt pl, mivel hetekig nulla tünete...

2022. máj. 18. 07:50
 14/17 anonim ***** válasza:
51%

Ez engem is érdekelne, főleg az iskolás rész. Mert régebben én is azzal áltattam magam, hogy iskolás korára már nem lesz annyit beteg, aztán tavaly szeptembertől idén áprilisig a nagycsoportos fiam, aki idén suliba megy, többet hiányzott az oviból, mint kiscsoportos korában. Sőt, szerintem többet, mint bölcsis korában. Pedig ez a negyedik év, amit közösségben tölt...és a "betegségek" 95%-a sima nátha volt. Egyszer volt fülgyulladása és láza, amihez már doki meg antibiotikum kellett, az összes többi csak a sima köhögés-orrfolyás. Csak hát ugye tüsszent egyet, és másnap már ne vidd. És igen, nálunk is másfél-két hét, mire a sima megfázásból kijön. Hát ha ez a jövő tanévben is így lesz, akkor tuti hogy túllépi a hiányzásos keretet... fogalmam sincs, hogy lehet az, hogy nem lépi túl mindenki?? Hiszen oviban mást sem hallok minden szülőtől, csak hogy folyton beteg a gyerek. Nehéz elképzelni, hogy abban a pillanatban hogy iskolás lesz, ez hirtelen megszűnik.

Valamelyik nap a kezembe akadt az ált.iskolás bizonyítványom. Ugye minden év végénél oda van írva az is, hogy mennyi volt a hiányzás az adott évben. Hát kb felszaladt a szemöldököm a Holdra, mert ilyen 6-7 napokat hiányoztam minden évben, elsőben-másodikban is. Anyám is azt mondja, hogy nem nagyon voltam beteg, meg én sem emlékszem rá, hogy lettem volna. Mondjuk az is igaz, hogy akkoriban nem néztek úgy arra a gyerekre, aki óra közben akár 3x is elővett zsepit és belefújta az orrát, mint egy leprásra, meg nem balhéztak a szüleivel, hogy orrfolyás miatt miért nem tartja 2 hétig otthon.

2022. máj. 18. 09:20
 15/17 anonim ***** válasza:
53%
Mi az a csok gyerek? 2 gyereket szültem és kaptam az államtól 1,4 millió forintot. Szerinted ezért szültem őket? Az első 3 évben többet már többet költöttem rájuk. Agyhalott vagy és irigy. Tanulni kellett volna, akkor jó állásod lenne.
2022. máj. 18. 09:22
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
15, akinek nem inge,... de vannak olyanok akik tényleg csak azért szülnek többet, hogy csok-ot kapjanak. Sajnos létezik...
2022. máj. 18. 09:30
 17/17 anonim ***** válasza:

Hát én is előre félek.... Az idei év borzalmas volt, azelőtt nem volt ennyit beteg. De most...! Nálunk nagyon sokan dolgoznak olyan helyen, ahol nem tudnak könnyen eljönni ha otthon kellene maradni. Sokan azt se tudják megoldani hogy egy óvodai programos napon délben hazavigyék a gyerekeket. Ebből kifolyólag, nálunk sok taknyos gyerek van a csoportban, hiába tilos, valahogy mégis bemennek. Egyszer olyan szinten csoportban maradt egy betegség, hogy kétszer is visszakapta a fiam ugyanazt, pedig közben 1 hónapig lábadozott otthon.. 5 napra vissza oviba és újra ugyanazzal a vírussal haza.

Nálunk van pár rokon akik szóba jöhetnek ha betegség lesz, de ők sem kérhetőek meg hogy hetekig vállalják a beteg gyereket... Felváltva leszünk táppénzen valószínű..

2022. máj. 18. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!