Miért bevett szokása az a rokonoknak, ismerősöknek, hogy a (friss) házasokat arról kérdezik, hogy mikor jön a baba?
Miért kell ezt kérdezgetni, azok után, hogy már kismilliószor agyon volt tárgyalva az, hogy mennyire tapintatlan.
Egy, ha nem szeretne gyermeket egy pár, az is az ő döntésük és nem kéne provokálni.
Kettő, szerintem az esetek többségében az a szituáció áll fenn, hogy merészelt nem teherbe esni a friss asszony, és nem sikerül nekik.
Ezt nem tudják felfogni az emberek? Miért kell forszírozni ezeket a kérdéseket?
Tőlünk is folyamatosan kérdezik. Idén leszünk 2 éves házasok, 2 éve próbálkozunk, nálam petevezeték elzáródást állapítottak meg, túlvagyunk egy sikertelen lombikon is.
Miért kell ilyen kérdésekkel bombázni a párokat? Nem fordul meg az emberek fejében, hogyha ott egy házastárs, akkor nagy eséllyel szeretnék, csak nem jött össze?
Nem szeretnénk beavatni az ismerősöket, rokonokat. Megmondtuk, hogy majd jönni fog, mert szeretnénk. Ha ennyiből nem értenek, akkor miből? Miért kell tapintatlannak lenni?
Ma a férjem nővérének a babájával játszottam, majd az anyós megemlítette, hogy jól áll nekem a babázás, igazán lehetne már sajátunk.
28/nő
Ez egy baromi bunkó szokás, attól függetlenül, hogy van aki nem akar, van aki még nem akar, vagy hogy vannak akiknek nem lehet, vagy lehet hogy épp előtte vetélt el az illető. Sose értettem miért kell a másik méhében túrkálni.
Főleg mert nem lehet tudni mi áll a háttérben, lehet hogy a szívébe szúr a másiknak az ilyen. Gusztustalan szokás.
Mi 2 hete voltunk házasok mikor elkezdődött a kérdezősködés rendszeresen. Kettő hete. 🙈🙈🙈 Lassan 11 éve hallgatjuk, de lassan kezdik felfogni, hogy hiába várják, mi szerencsések vagyunk mert mi nem akarunk , és szimplán csak fárasztó, meg néha idegesítő már nagyon ez a dolog.
Akiknek nem lehet, pedig szeretnének, azoknak sokkal rosszabb ez a tapintatlanság.
Mert az emberek kíváncsiak és tahók.
Nyugodj meg, amíg termékeny korban vagy (még kb. 20 évig), folyton téma lesz.
Amíg nincs, mikor lesz. Ha már van 1 mikor jön a következő. Ha kettő van, mikor jön a harmadik...
És újra és újra megkérdezik, és akkor is lesz még érdeklődő, ha azt mondod, hogy méhed sincs, kivették. Ez van.
És miért nem lehet ilyen kérdésre őszintén válaszolni? Most komolyan, fáj elmondani, hogy nem szeretnénk? Vagy szeretnénk, sajnos még nem sikerült?
Nekem pl pont egy ilyen rokon ajánlott szakembert az endometriózisomra, aki a kolléganőjét is kezelte. Nélküle lehet, hogy még mindig egy helyben toporognánk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!