Házi (gyerek) orvos adhat beutalót koponya röntgenre?Vagy csak szakorvos?
Úgy gondolom,hogy a gyerekemnek koponyacsontosodási problémája van,de mindenki kb elhajt a picsába, pedig vannak tünetek átlagnál kisebb fej, agresszív viselkedés stb. Ma telt be a pohár, el fogom vinni idegsebészhez, de ahhoz kellene rtg, hogy vannak-e benyomatok az agyában.Kérésemre adhat ki ilyen beutalót a gyerek doki?
Köszönöm!
Röntgenre adhat beutalót.
A magánellátás kicsit neccesebb.
Meg kell kérdezni, hogy milyen feltételekkel vállalják.
Van ahol rtg-t csak úgy nem csinálnak. Beutalót/javaslatot kérnek, hogy miért kell a vizsgálat vagy a 18 év alattiakat szintén csak beutalóval látják el.
Ez leginkább azért van, mert a röntgen ionizáló sugár és ha nagy bajt nem is okoz, attól még nem játékszer.
Gyermekneurológiára kérj beutalót és majd onnan adnak a koponya röntgenre.
Azért is jó, ha oda mentek, mert egyéb idegrendszeri probléma is okozhatja az agressziót.
Köszönöm mindenkinek utána fogok járni!6-os milyen stílusra gondolsz?Mert le mertem írni a "picsa" szót?Sajnálom, de nagyon óvodás szinten vagy ha ezen fennakadtál.Ennyiből "leírni" egy embert vagy a stílusát....csak gratulálni tudok hozzá.
Hetes, magamtól találtam ki, korábban is felmerült már a most 2 éves gyerekemnél, de eddig nem tudtam kiharcolni egy normális kivizsgálást ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!