Mennyire változott meg az életed és te magad, mióta szülő vagy? Milyen új szokásaid lettek vagy miket hagytál el?
Én pl. a gyerekeim születése előtt hétalvó voltam, akár 12 órát is tudtam egyhuzamban aludni és délelőtt 10 előtt semmi pénzért nem keltem fel, ha nem munkanap volt, most meg már magamtól kelek fél6-6 körül, mert nem tudok tovább aludni :)
Ja és előttük 10 évig dohányoztam, azt hittem már sosem fogok leszokni, de sikerült :)
Az alvással hasonlóan vagyok, nagyon szerettem aludni, hát ezt most nem nagyon tehetem meg, de amikor néha tovább alszik a kisfiam akkor sem tudok már később kelni.
Meg előtte tiszta pörgés volt az élet, meló, tanulás, szórakozás. Néha hiányzik már, de amikor meg kicsit besegítek a melóhelyen, meg elkezdtem a szakvizsgára készülni, és emellett kell gyereket nevelni, meg háztartást vezetni, na ez így már néha elég sok. Este szinte beesek az ágyba, de semmiért nem cserélném le, annyira csodálatos dolgok történtek velünk az elmúlt két évben.
Épp tegnap gondoltam erre,amikor eltettem a porszívót.(a héten már 4x-re).
Arra gondoltam,hogy mekkora változás az,hogy amíg csak ketten voltunk szinte unalomból takarítottam,hogy kitöltsem a szabadnapjaimat.Most meg azért mert muszáj,időm sincs rá,nem is szívesen csinálom,mégis kell,és még csak rend sincs....
És akkor rájöttem,hogy nagyjából minden megváltozott az életemben,a gyerekek óta,én magam is,és így van ez rendjén.
Éppen tegnap gondoltam erre,amikor eltettem a porszívót.(a héten már 4x-ra)
Arra gondoltam,hogy mennyit változott az életem a gyerekek születése óta.Amikor ketten voltunk szinte unalomból takarítottam,hogy kitöltsem a szabadnapjaimat.Most meg azért mert muszáj,időm sincs rá,nem is szívesen csinálom,mégis kell,és még csak rend sincs....
És akkor rájöttem,hogy nagyjából minden megváltozott az életemben,a gyerekek óta,én magam is,és így van ez rendjén.
Soha nem aludtam túl sokat, mert nem igényeltem, inkább hajnalig tévéztem, olvastam a 3 gyerek előtt. Most sokszor nagyon jó lenne egyhuzamban 8 órát aludni:)
Sokat jártunk bulizni, moziba, színházba, ez most nincs, néha nagyon hiányzik...
A türelem mintapéldánya voltam, ez most jól jönne;) Néha hamar elfogy;)
Érzékenyebb vagyok, megértőbb, toleránsabb.
Értelme lett az életemnek, nem iszom, nem dohányzom, viszont jól meghíztam.
A kikapcsolódást már nem egy jó koncert jelenti (na jó, évente 1* eljutok, de fesztivál kizárva sajnos), hanem az internet és a tévé :P, a gyerekekkel pedig kirándulások, de azért az teljesen más, mint a férjemmel édeskettesben...
Kevesebbet alszom: nem lehet csak úgy pl szombat délután "döglődni" az ágyban és délig aludni.
Mindig szervezni kell.
Úgyszintén kevesebbet alszom, bár nekem régen sem volt nagy alvásigényem. Még ha hajnali 4-kor is kerültem ágyba, 9-kor óramű pontossággal ébredtem, és igazából igényem most is erre lenne, de asszem erre még pár évet várhatok.
A többi szokásom úgy kimondottan nem változott, jó, persze nem tudok annyit csatangolni kedvemre, mint mielőtt gyerekem lett, de azért ha módom van rá, most is megteszem. Inkább csak az változott, hogy a korábbi kedvteléseimre kevesebb idő jut, de azért most is megvannak, csak ritkábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!