Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyámügy kinek itélné?

Gyámügy kinek itélné?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Segítségeteket szeretném kérni.

Van egy 5 eves kisfiam. A mostani párom aki a férjem van meg egy kozos gyermekünk( 3 hó)

A volt parom akivel nem voltunk házasok 5 eves kisfiú közös gyermekünk. Kiszeretnénk menni külföldre de apukaja nem egyezik bele. Van papirom rola h en nevelem ot. Tudni kell hogy máshogy neveli mint en , nm igazan akart vele lenni meg nem jott ez szóba . Gyermek tartást is van hogy nyogve nyelosen adja. Van kintismeretsèg lenne hova mennunk (lakas)(haz)…ferjemnek 1 het utan mar lenne munkaja is. Mert ugye elkell intezni kint a papirokat.

Gyámügyhöz fordulnék mire szamithatok?

Negativ kommenteket nem szeretnek kerni . Koszonom 🙏🏼😘

2022. máj. 5. 18:23
1 2 3
 11/21 Derjaderja ***** válasza:
0%

Félreértesz. Én úgy tudom, hogy ha az apa nem írja alá a külföldre költözés való beleegyezést, akkor bíróságon kell perelni. A bíróság jóvá hagyható, de Téged kötelezettek arra, hogy az Apának eddig is járó láthatsz tovább biztosítsd. Ha nem tud elmenni a gyerekhez akkor pl fizesd a reményét vagy hazavidd.

A gyerek elhelyezését emiatt nem valószínű, hogy megváltoztatnák.

2022. máj. 6. 12:57
 12/21 Derjaderja ***** válasza:
Reményét = repülőjegyét.
2022. máj. 6. 12:57
 13/21 A kérdező kommentje:

Ertem en

De ő kitudna fizetni a repulojegyet

De nem ulne repulore fel az utazosoktol fel az emberektol nm tud eligazodni sehol

Persze ha arrol van szo lathatja es kiis fizetem ha arrol van szo . Csak ne legyen veszekedes…

2022. máj. 6. 13:47
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo, akkor hazaviszed hozza lathatasra a gyereket , olyan idokozonkent ahogy a birosag meghatarozza.

Elso, hogy beszelsz vele, ha nem megy akkor beadod a kervenyt, de keress egy ugyvedet, mert az irasodbol kiderul, hogy az kelleni fog.

Arra majd keszulj, hogy bizonyitanod kell, hogy a gyereknek jobb helye lesz kulfoldon, tehat munkehlyrol igazolasok, keresettel, a lakas megfelel-e gyereknek errol hivatalos papir, hogy megneztek, ovodarol vagy iskolatol (sok orszagban mar 4 evesen iskolasok)hogy be van -e iratva stb.

Hosszu folyamat lesz es nem konnyu vagy olcso, legjobb lenne ha megyeznetek az apjaval.

2022. máj. 6. 14:32
 15/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm 🙏🏼
2022. máj. 6. 15:32
 16/21 A kérdező kommentje:

Van kint ismeretségünk és ha kimennénk ok intéznének nekünk hazát es munkát 1 hét alatt elingeznénk a papír munkákat és a beíratás is meg lenne.

Ha nincsenek meg ezek a papirok akkor addig hagyjam is?

Mar probaltam vele megbeszelni honapok ota.

2022. máj. 6. 15:47
 17/21 anonim ***** válasza:
65%
Kérdező, itt sokan hülyeséget írnak, csak olvastak valahol valamit, aztán azt szajkózzák. Ha a gyerek már el lett nálad helyezve, akkor a gyámhatóságnál tudod a külföldre költözést intézni. Kell egy igazolás oktatási intézménybe való beíratásról, környezettanulmány a lakásról/ házról, ahol élni fogtok, illetve munkáltatói igazolás, hogy el tudjátok tartani a gyereket (elég a férjedé is). A láthatást újraszabályozhatják, pl. iskolai szünetekre, mert a kéthetente hétvége nem megoldható. Nálunk én szoktam vinni apukához a gyereket, mert egyébként is mentem saját családomat látogatni. Most már kamasz, lassan mehet egyedül is.
2022. máj. 6. 16:03
 18/21 A kérdező kommentje:
Akkor nem kell birosagra menni ezeket beadom akkor a gyàmügy jováhagyhatja? És ennyi?
2022. máj. 6. 16:13
 19/21 anonim ***** válasza:

A láthatás megváltoztatása miatt esetleg, de a költözés miatt nem, ha a gyerek már el lett helyezve nálad. Hívd fel a helyileg illetékes gyámhatóságot. Én már 7 évvel ezelőtt intéztem, azóta változhattak a dolgok.

[link]

2022. máj. 6. 16:34
 20/21 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzáfűznék, hogy mi mediátoron keresztül közösen megegyeztünk a láthatások időpontjában, illetve az évek során azért rendeződött a kapcsolat, és próbáljuk úgy alakítani, hogy mindenkinek jó legyen. A Covid miatt sok minden felborult, de meg tudtuk beszélni.
2022. máj. 6. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!