Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nevet válasszunk?

Milyen nevet válasszunk?

Figyelt kérdés

Hamarosan megszületik a második kislányunk és nem tudunk nevet választani - ami nekem tetszik, az a férjemnek nem.

Az elsőnél rögtön sikerült a választás, a Lotti nevet kapta.

Valamint fiúnév esetén is rögtön megegyeztünk.

A vezetéknév: Balogh.

Most is egy rövidebb névben gondolkodnánk.

Nem szeretnénk túl gyakori (Anna, Hanna, Zoé, Szofi, Nóra), de nagyon extrém nevet sem (Rella, Nara, vagy más, celebek által is felkapott név), valamint a kiejtés szerint írt nevet (pl.: Szindi, Kelli, de szerintem ezek már az extrém kategóriába is sorolhatóak).

Amik a listán maradtak:

Janka, Odett, Gréta, Fanni, Adél, Lilla, Hanga, Flóra, Zita, Szonja.

A Száva, Milla és Lujza lekerültek a listáról.

Ami abszolút nem tetszik nekünk és szóba sem került: Eszter, Lia, Kíra, Csenge, Zselyke, Csilla.

A Fanni a férjemnek tetszik a legjobban, nekem nem igazán.

Ő ugyanígy van a Jankával, ami nekem tetszik.

Közvetlen baráti és rokoni körben már van Emma, Kata, Lili, Szonja, Réka, Léna, Míra, Emili, Róza.

Milliószor átnéztük már az internetet, könyveket, de nehéz megegyezni.

Kicsit el is vagyok keseredve, hogy ennyire nem találtunk semmit. :(

Szívesen fogadunk ötleteket, hátha valamin átsiklottunk.

2022. ápr. 30. 21:27
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:
29%
4-es vagyok Miert is lettem lepontozva?:)
2022. ápr. 30. 22:29
 12/31 anonim ***** válasza:
60%
A listádról nálam ezek maradnak: Szonja, Lilla, Zita. Szonja viszont rengeteg van, Lilla kevés, de Lili megint sok, szóval nálam a Zita maradna.
2022. ápr. 30. 22:36
 13/31 anonim ***** válasza:
59%
Olyat,ami felnőttnek is jó!Pl.a Flóra,Fanni nekem abszolult nem illik egy felnőtt nőhöz.Sokan elfelejtik,hogy az a szerencsétlen gyerek egyszer felnő.Szerintem ultra gáz egy felnőtt Maja,Lili,Lizike és stb.
2022. ápr. 30. 22:56
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a Janka tetszik a legjobban. Nálam ezt követi a Lilla, az Adél és a Fanni (ezek a nevek nekem ugyanúgy tetszenek, úgyhogy itt nehezen tudtam sorrendet állítani). A Lilla talán azért is lehet jó választás, mert akkor a két lánynak ugyanaz lesz a monogramja, ami szerintem aranyos. Majd nálam a Szonja, a Flóra és a Zita következik (a Flóra és a Zita szintén ugyanúgy tetszik, úgyhogy itt is gondolkodtam). Majd a Gréta és a Hanga. Nekem személy szerint az Odett tetszik a legkevésbé, vagyis szép névnek gondolom, de a Balogh Odett valahogy mégis olyan furcsán hangzik. Nekem még a Balogh Blanka és a Balogh Dalma jutott eszembe, ezeknek a hangzása szerintem kifejezetten jó.
2022. ápr. 30. 23:50
 15/31 anonim ***** válasza:
58%

Ha jól értem új ötletek is jöhetnek.

Barbara, Szabina, Viola

2022. máj. 1. 00:21
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
A felsoroltak közül kettő nálunk is listás volt ( Hanga és a Szonja). Így értelemszerűen ez a két név tetszik a legjobban. Ezt a két nevet követi a Zita, Flóra , Lilla és az Adél. A többi név nekem nem igazán tetszik. Szerintem a vezetéknévhez legjobban a Szonja és a Janka illik.
2022. máj. 1. 00:29
 17/31 anonim ***** válasza:
Erről a listáról is lehet szépeket választani: Adél, Lilla, Flóra.
2022. máj. 1. 00:39
 18/31 anonim ***** válasza:
Fanni, Flóra és Szonja tetszik nekem, ezek mind mennek a vezetéknévhez is. Odett, Gréta, Hanga nem illik a vezetéknevhez.
2022. máj. 1. 00:44
 19/31 anonim ***** válasza:

Gréta: nehéz kiejteni a vezetéknévvel

Odett: nem tetszik, valahogy nem áll össze a vezeték névvel

Rendben van: Janka, Fanni, Adél, Lilla, Hanga, Flóra, Szonja.

Zita: ennek van a legjobb hangzása kimondva

2022. máj. 1. 01:12
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Zitat es Adelt sajatomnak is adnam, Florat adtam is, de a Lotti miatt ami nekem sokkal jatekosabb mint az elozo harom, en elgondolkodnek a Lucan.
2022. máj. 1. 03:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!