Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan válasszunk nevet a...

Hogyan válasszunk nevet a babának?

Figyelt kérdés

Hetek óta gondolkodunk rajta, több mint 100 név gyűlt össze összesen.

Közös listát is írtunk, de nincs olyan név, ami mindkettőnknek tetszene.

Egy közös van bennünk: a kedvenc neveink egyike sem illik annyira vezetéknévhez. Nem botrányosak, csak számomra nem túl kellemes a hangzásuk, érezni, hogy nem illik össze a vezetéknévvel.

Sorsoltunk is, de egyik névről sem éreztük azt, hogy ez az igazi.

Egyik héten ez tetszik jobban, a másik héten egy másik. Ez egész életemben így volt, az a név ami évekig a kedvencem volt korábban, ma már egyáltalán nem tetszik.

Tudnátok pár ötletet, módszert adni, hogy hogyan válasszunk így nevet?

2021. dec. 14. 09:10
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
És ha két neve lenne? Az egyik ami neked tetszik, a másik meg ami a párodnak.
2021. dec. 14. 09:16
 2/8 A kérdező kommentje:
Két nevet szeretnénk adni, de így sem tudjuk eldönteni, hogy melyek legyenek azok.
2021. dec. 14. 09:21
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
A férjem érzett így. Volt listánk, és voltak nevek, amik illettek a vezetéknévhez, de nem tetszett, illetve olyan, ami nagyon tetszett, de nem passzolt. Az összeillő nevek közül kerestünk más szempontok szerint is és a legkevésbé gáz neveket kezdtük ízlelgetni. 1-2 hét alatt maradt 1 név, ami előtte eszünkbe sem jutott, de az lett a befutó. Már másfél éves a delikvens, illik rá a neve, nem bántuk meg.
2021. dec. 14. 09:30
 4/8 anonim ***** válasza:
91%
Mi úgy csináltuk, hogy én néztem az utóneveket és csak azt olvastam fel, ami tetszett nekem és akkor írtuk le ha a férjemnek is tetszett. Így összegyűlt 6 név. Abból már sokkal könnyebb volt választani.
2021. dec. 14. 09:34
 5/8 anonim ***** válasza:
29%
Kettő nevet akartok adni de még egyet se tudtok kiválasztani. Jézusgyerele… 🤦🏻‍♀️
2021. dec. 14. 09:34
 6/8 anonim ***** válasza:
89%

Mi is külön -külön kiírtuk azokat a neveket, amik tetszettek.

Ami közös volt + 2-2 nevet felírtunk és azok közül terveztünk választani. Már meg is volt a 2 keresztnév, majd az utolsó hetekben nem tetszett és a férjem mondott egy eddig egyik listán sem szereplő nevet és hozzá kapásból találtunk egy másikat. Így lett meg a neve. El se tudnám képzelni, hogy másképpen hívjuk. 😀

Nem tudom hányadik héten jársz, de jönni fog a név, ne parázz.

2021. dec. 14. 10:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Igaz, mi csak egy nevet választottunk, de úgy csináltuk, hogy megnyitottam az összes engedélyezett utónevet. Elkezdtem felolvasni azokat, ami nekem szóbajöhet. Amire a párom bólintott, azt félreraktuk. Nem sok gyűlt össze (kb 3), de azokat rangsoroltuk. A páromnak nem volt kedve fordítva, hogy ő böngészi a neveket. De így legalább megvolt a halmaz közepe.
2021. dec. 14. 10:24
 8/8 anonim ***** válasza:
87%

Van valahol egy netes "kalkulátor", ami kidobja a vezetéknévhez szerinte illő neveket. Be lehet állítani különböző szempontokat is. Mi ezeket kezdtük el hangosan sorolni. Volt amire mindketten nyerítettünk a röhögéstől, volt elmegy kategória és aztán valahogy megragadt 1-2 név mindkettőnknek. Ahogy néha emlegettük, valahogy ezek közül egyet éreztünk A névnek. Azóta ha megkérdezik gondolkodtunk-e már neveken, akkor a férjem mindig ezt vágja rá, amit mindketten letudnánk okézni és jön is rögtön a visszacsatolás, hogy ez szépen cseng, jó választás!!! Úgyhogy ezek után mernénk valami merőben más nevet adni? :D

Szerintem ez csak úgy jön. Nézegeted, olvasgatod a listát és egyszercsak ráérez az ember, hogy igen, ez jó. Nem tudom, én kicsit spirituális beállítottságú vagyok, de mintha nem is mi választottuk volna... Ha valaki megkérdezte volna életem során, hogy hogy fogják hívni a gyerekemet soha mégcsak eszembe sem jutott volna, hogy így. :)

2021. dec. 14. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!