Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted hány gyermekes...

Szerinted hány gyermekes embereket kellene leginkább segíteni anyagilag?

Figyelt kérdés
Miért?

2022. ápr. 30. 20:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
28%

Amíg az állam támogatja a gyerekvállalást ennyivel,addig a munkaadók sosem lesznek rákényszerítve,hogy magasabb bért adjanak.

Egy multinál dolgozót miért kell támogatni még pluszban?

A nagyvállalatok adjanak annyit,amiből a családját el tudja tartani,ne az állam pótolja ki.

2022. ápr. 30. 21:11
 12/21 anonim válasza:
69%
A 6-os hozá szólóval teljesen egyet értek! Es nem csak a családosoknak kellene segíteni,hisz nem mindenki vágyik gyerekre en pl.nem,a társ miatt sem es anyagiak miatt sem! Nekem kiskutyak vannak :) de nem csak a csaladosok erdemelnek meg a tamogatast!!!
2022. ápr. 30. 21:19
 13/21 anonim ***** válasza:
11%
#10 Egy gyerek nem tehet arról, hogy megszületett, alapvetően nem kéne sajnálni tőle a pénzt, a gond ott van, hogy olyanoktól is vesznek el pénzt, akik magukat is alig tudják eltartani olyan kevés fizetést kapnak. Mindenesetre ugyan úgy gondolom, hogy minden gyerek egyforma támogatást érdemelne, függetlenül attól honnan származik, milyen származású, hány éves, milyen nemű, hány testvére van, stb., de ebben a világban nem fog ez működni sajnos.
2022. ápr. 30. 21:19
 14/21 anonim ***** válasza:
86%
Én meg úgy gondolom, hogy semmiféle támogatásnak nem kéne azért járni mert szül valaki. Legyenek normális bérek, és vállaljon mindenki annyit amennyit a normális bérből el lehet tartani.
2022. ápr. 30. 21:29
 15/21 anonim ***** válasza:
90%

Az alapelgondolása a kormánynak nem lenne rossz, viszont rengeteg hátránya lett. Lakásárak az egekben, így most nem tud az lakást venni, akir régebben tudott. És azokkal, akik nem tudtak sokáig párt találni, családot alapítani? És így még lakást se tudnak venni maguknak, tehát kirepülni nem tudnak a szülői házból? Az albérletek megint magasak, és nem mindenki erre akarja elszúrni a fizetése felét.

Ez így nagyon rossz azoknak, akik szeretnének majd családot és gyerekeket, de még nem jutottak előre ezen a téren.

Meg ugye nem is egészséges sokáig a szülői házban maradni. Arról nem beszélve, a nőknél esélytelen az, aki nem költözött külön. Így családalapítás, gyerekvállalás is jóval nehezebb.

Mellesleg ha én saját erőmből szedtem össze olyan tudást, amivel embereknek segíteni tudok és ebből van bevételem, ebben kellene engem támogatni, nem még ezt is jól megadóztatni.

Ez teljesen igazságtalan.

Sajnos nem vagyok programozó, hogy milliós bevételem legyen, így nem megy pár év alatt egy lakásra valót összeszedni.

2022. ápr. 30. 21:33
 16/21 anonim ***** válasza:
70%

A csok-ot és a babaváróhitelt megszüntetném.

A családi pótlék jó így.

Az SZJA visszatérítés szemétség volt. Adta volna ide csak a felét, de azt mindenkinek, a gyerektelennek is.

Az adókedvezmény meg egy vicc. A gyerektelen, fiatal munkatársamnak nem jár, nekem egy kicsi gyerekkel kb 10.000, a 60 éves munkatársam meg adómentes, mert van 4 gyereke, igaz, mind 30 feletti felnőtt.

2022. ápr. 30. 22:05
 17/21 anonim ***** válasza:
81%
Ezt nagyon nem gyerekszam alapján kéne dönteni.
2022. máj. 1. 00:03
 18/21 anonim ***** válasza:
87%

Én annyit tudok, hogy soha semmilyen támogatást nem kaptunk. Egy szem gyerekem van, miközben a háromgyerekesek mehettek az ingyen tankönyvért (akkor is, ha apuka orvos, anyuka ügyvéd), mi az egy gyerekkel mindent az első forinttól fizettünk. Én annyit mondok, hogy fajlagosan az egyszem gyerek kerül a legtöbb pénzbe, miközben meg ugye "egy gyerek nem gyerek" elv van még mindig.

Mindegy, felneveltük, több nyelven beszél, két diplomája van, de mi ezt így vállaltuk.

Amúgy senkit sem támogatnék, hanem normális béreket adnék (ahogy itt írta is valaki).

2022. máj. 1. 05:33
 19/21 anonim ***** válasza:
67%

Tökmindegy ki mit gondol, ha a születésszám fokozása a cél, akkor nem az eggyerekesnek meg a gyerektelennek fognak támogatást adni.

Az ösztönzőnek ösztönzés a célja.

Azon már lehet veszekedni, hogy melyik támogatás mennyire ösztönöz és mennyire nem.

A csok szerintem szar húzás volt, mert csak az árakat hajtotta fel. Csok előtt még éppen tudtunk lakást venni, de nagyobba a felhajtott árakon még csokkal se tudnánk jelenleg.

A négygyerekes anyák adómentessége meg látszatintézkedés. Elég kevés anyuka tud 4 gyerek mellett normális állást vállalni, így nem sok adóbevételtől estek el ezzel, de lehetett vele kampányolni.

2022. máj. 1. 09:33
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
0-végtelen számú gyerek között mindenkit egységesen. A CSOK, babaváró és hasonlók mehetnének a kukába, ahogy vannak. A gyes, gyed, családi pótlék és hasonlókat pedig alapjaiban kellene újragondolni. Elsődlegesen mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit finanszírozni tud és ne érhesse anyagi hátrány sem a túl kevés, sem a túl sok gyerek miatt. Ellenben az így felszabaduló forrásokat lehetne olyan dolgokra fordítani, amik valóban csak a gyerek érdekeit szolgálják és nem forintosíthatók direktben, ezzel társadalmi ellentéteket szülve.
2022. máj. 1. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!