Szerintetek normális az effajta életvitel?
A minap beszélgettem egy két gyermekes anyukával, akinek a nagyobbik gyermeke annyi idős mint az enyém (9), a másik 3.
Szóba elegyedtünk arról hogy miként fog újra munkába állni, és azt mondta hogy lehet hogy inkább szül mégegyszer,miközben a meglévő kettőt is alig tudja eltartani..
Nyilván, nincs közöm hozzá, de én csak annyit vállalok amennyit el tudok tartani.
Hallkan jegyzem meg, nem kisebbségi nemzetiségű, mielőtt jönnek a rasszista hozzászólások.
Vannak ilyen lusta élősködők, akik inkább odapottyantanak még egy gyereket minthogy dolgozzanak, hasznosak legyenek. Akkor is , ha nem tudják rendesen finanszírozni. Addig csinálja amíg van aki eltartja a seggét. Vannak ilyen ismerőseim. Mind akkor kapott észbe, mikor a pasi lelépett mással . Aztán sírtak hogy ott vannak 6-10 év lyukkal az önéletrajzukban, kisgyerekekkel, és nem kellenek a kutyának se. Az egyik elment végül takarítani szájathúzva, a gyerekszobájában lakik otthon, 2 másik mekiben dolgozik, van aki gyárban, és egy van aki prosti lett.- Talált egy öregebb pénzes pasit aki eltartja cserébe azért, hogy széttárja a lábait, meg kinyitja a száját és sokat térdel.
Szóval igen, vannak ilyenek is. Meg tisztességes nők is, akik nem a gyerekeiket használják kifogásnak, hogy ne kelljen dolgozni.
19-es, nem kell mások helyett aggódnod. :-)))
Ha orvosi okok miatt nem születik meg a vállalt gyerek, nem kell visszafizetni semmit.
23, itt most a 3 gyerekes adókedvezmenyről van szó, ami minden hónapban növeli a nettót, jelen esetben apa nettóját.
Egy gyerek esetén 10000, két gyereknél 20.000 míg a harmadik gyereknél jön az ugrás, ott már 90.000.
Ez csak akkor jár, h baba van.
Nagyon gáz..
De nincs közöd hozzá. (sajnos)
Lehet én vagyok bekotve fordítva, de amikor gyereket vállaltunk az is a szemünk előtt volt ha vagy velem vagy az apjával ne adj isten bármi van, feltudjuk nevelni őket. Ez a 2.ezt meg egyedül is sikerül eltartani.. Lehet tényleg munkaviszonyhoz kellene kötni a családi-t is..
Én ilyenkor csak a gyerekeket sajnálom, hogy alapvető dolgokat nem kapnak meg. Ezen kívül mindenki azt csinál amit akar.
Nekem 3 van, de ez a max amit el tudunk tartani gond nélkül, mindketten jól keresünk. Pedig szívem szerint vállalnék negyediket, mert így csak 1 gyerek közös a párommal és neki nem lesz édestestvére. De racionálisan nézve egy negyedik már nem férne bele. Sem anyagilag, sem mentálisan (mert ugye az is lényeges).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!