Ha lemondok a GYED-ről és Gyes mellett szeretnék dolgozni egy új munkahelyen akkor mi az ami megillet?
Az előző munkahelyedről eljöttél? Mert úgy tudom az otthon töltött idő után járó szabidat még onnan kellett volna kiadják/ megváltsák.
Szabadság időarányosan az évre járó alapból + a 2 nap pót a gyermek után. Ha nem a férjed igényli meg. Az sem jár automatikusan. Kérelmezni kell a cégnél. És ez is csak időarányosan van. 1 évre 2 nap.
Milyen hasonlóra gondoltál még?
Na, lássuk, jól értem-e? Felmondasz az előző helyeden? Mert nem kell, ugyanis a gyes mellett dolgozhatsz máshol is, ezesetben a gyes lejártával szépen visszamész dolgozni az eredeti helyedre. Ekkor az eredeti helyedről most nem jár semmi, majd amikor visszamész oda dolgozni, akkor kiadják a szabikat.
Ha felmondasz az eredeti helyeden, akkor a felgyülemlett szabadságokat kell kifizetniük. Szerintem más nem jár, mivel te mondasz fel.
HA ők rúgnak ki az eredeti helyedről, akkor a szabik mellett járna végkielégités is.
Ui.: azt tudod, hogy várhatóan januártól nem jár a gyes annak, aki napi 8 órában dolgozik mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!