A kismamák közt van valamiféle kollektív öntudat?
Ha valaki kritizálni próbál bárkit közülük, akkor közös erővel támadják a “gonoszt”.
Itt is meg lehet figyelni, ha egyet kritizálsz, akár joggal akár nem, akkor mindjárt 30-an elkezdik nyomkodni a pirosat.
Vagy ha valaki elenged egy vicces megjegyzést, amin más kérdéseknél megmosolyognak, kismamáék kegyetlenül megtorolják.
Létezne ilyen kötelék köztük?
“ De amúgy a logikát sem értem; te tehetsz bunkó kommenteket másokra,”
Ezt nem tudom, hol olvastad. Szerintem ez csak a te rosszindulatú feltételezésed, vagy informálatlanságod.
Tudod a kritika nem azt jelenti, hogy beszólunk, meg bunkózunk. Bár semmi kétség, bizonyos szint alatt ezek szinonimák, de normál esetben létezik építő kritika. Lásd film vagy regény kritikák. Jó esetben nem arról szól, hogy megköpködik a művet.
És nem is rólam van szó, én kb lexarom a pirosozókat, ez a tehetetlen arrogáns emberek eszköze. Kb. olyan, mintha az árokásók az életben agyonvernék a lapáttal azt, akinek nem tudnak fölékerekedni egy vitában.
De amire ki akartam lyukadni, hogy egy orbángyurcsányozós legtrágárabb politikai fórumban egy kemény beszólást nem húznak le, mint amikor valaki olyat ír, ami nem fér bele a kollektív világképükbe.
Vagy csak legyen egy olyan válasz, ami igaz de nem szeretnék hallani.
Lehet hogy ami szerinted vicces megjegyzés, az más szerint bunkóság. Én pl nem vagyok kismama, de viszonylag irritálónak tűnik a modoroskodó stílusod, pedig pont nem érint, meg le is szarom, csak érdekességképp írom.
Hiába jampizol mekkora entellektuel vagy, az általánosítás "bizonyos szint alatt" (sic!) elfogadható csak. Az agyad így próbálja meg leegyszerűsíteni a világot, hogy mindenképp csoportokba próbálja rendezni a körülötted lévő embereket, mert egyszerűbb sémákban gondolkodni.
Azért választ megérdemelsz, nehogy én legyek még a beképzelt. :)
“ de viszonylag irritálónak tűnik a modoroskodó stílusod, ”
Miért lenne modorosdokó? Mert nem állok le személyeskedni?
“ Hiába jampizol mekkora entellektuel vagy, az általánosítás "bizonyos szint alatt" (sic!) elfogadható csak.”
Nem tudom mit jelent az “entellektuel”. A jampizást 30 éve szakmunkásoktól meg bulikirályoktól hallottam mindig.
Egyébként nem általánosítottam. Csak levontam a konzekvenciát, abból ahogy és amire reagálsz.
Több dolgot írtam, de te csak arra összpontosítasz, amire rá lehet húzni, hogy én mekkora szaralak vagyok. :)
“ Az agyad így próbálja meg leegyszerűsíteni a világot, hogy mindenképp csoportokba próbálja rendezni a körülötted lévő embereket, mert egyszerűbb sémákban gondolkodni.”
Lehet akár igazad is. Ez is valami. Legalábbis több, mint amikor az ember próbálja binárisan 2 csoportra osztani az embereket, a “mi”-re, és a “ti”-re, ahol a ti az aki ugye idegesítő, modorosdokó, politikai kérdésnél agymosott, oltatlan, oltásfan, stb. A lényeg, hogy a “ti” az a csoportot akin le lehet adni a frusztrációt. 😉
"
Nem vagyok kismama, sosem voltam, és nem is leszek, de amikor valaki feleslegesen rájuk száll, akkor én is nyomom a pirosokat."
Dettó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!