Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan, hogy a képernyőn...

Van olyan, hogy a képernyőn szerepel a baba neme ultrahangos vizsgálaton? Nem szeretnék tudni a nemét, de tegnap megpillantottam valamit a sarokban.

Figyelt kérdés
Nagyon örülünk neki, hogy minden rendben a babával, de a véghajrában rájönni kicsit rossz. 😆 Tudjátok, a "sok hűhó semmiért" érzés. Most komolyan nem figyelnek ilyesmire? Meredtem a képernyőre (mint mindig UH során), teljesen véletlen volt. Azzal nyugtattam magam, hogy lehet az én nemem volt a listán (sok adat volt). Tudom, tudom, minden anyuka nő, miért írnák oda? Nem tudom, csak remélem. 🥺 Nem kérdeztem rá tegnap erre az orvosnál (nem Magyarországon történt egyébként), mert örültem, hogy minden rendben, és csak ez számít, de miután hazajöttem, egész nap agyaltam rajta. Teljesen mindegy nekünk, hogy mi lesz, ne értsétek félre, csak ha már eddig kibírtuk, olyan nem jó, hogy pont a végére meg kiderül...
2022. ápr. 12. 11:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%
Nem szerepel rajta, mert nekik teljesen mellékes, hogy milyen a neme. Ha nem akarod tudni akkor miért nézed a monitort? Nem nekik kell rá figyelni, hogy neked majd szuper meglepetés legyen a szülöszobán, ő csak azt nézi, hogy a baba egészséges-e.
2022. ápr. 12. 11:10
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem szerepel rajta, de minden UH előtt jelezd az orvosnak, hogy ne árulja el a nemét. Mondjuk nálam mindig rákérdeztek a kisfiamnál, hogy tudjuk- már a nemét.
2022. ápr. 12. 11:16
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem szerepel az uh-n, ugyanis ez csak nektek lenne fontos info, az orvosnak felesleges. Az a te nemed, mert uh-t azért használnak másra is nem csak terheseknek. Plusz szerintem ezek az adatok szerepelnek és automatikusan benne lesz a gépben. Nyugi!
2022. ápr. 12. 11:24
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Ez kizárólag szülészet. Csak kismamáknak foglalkoznak meg utána a babákkal, az anyukákkal.

Tegnap mérték a fejecskéjét, hasát, lábát stb. Egyedül mentem, mivel a férjem beteg, így nem akartam semmiről lemaradni, jó kellett fülelnem, figyelnek, mert nem anyanyelvemen végzik a vizsgálatokat, meg ugye le kell adnom a drótot otthon. 😁

És ugye az orvos mutogatott dolgokat, pl. hogy itt a fejecskéje, éppen a magzatvízet nyeli, jól látható stb stb, közben méregetett is dolgokat és a kapott értékeket gépelte befelé. Erre ahogy folyamatosan váltogatott a képernyőn, fent a jobb felső sarokban megláttam, hogy Sex: Female.

Mindig nézzük a képernyőt, eddig csak betűk, számok, százalékok voltak rajta, amiket láttunk.

2022. ápr. 12. 11:36
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kimondott trimeszterenkénti laborcsomagoknál és a kombinált tesztnél is mindenhol X-elnem kellett a nememet.

Dokikat pedig tényleg nem érdekli a baba neme, a legtöbb rá se kérdez, hogy te szeretnéd e tudni, ha pedig te nem szólsz akkor eszébe sem jut megnézni. Nekem sem várandósgondozáson sem genetikákon de még babamozin se kérdezték meg, plusz feküdtem 10 napot kórházba ahol 5 különböző doki uh-zott végig és egy sem mondta vagy kérdezte a nemét.

Ez a neme:nő olyan kötelező jellegű az eüben mint a neved vagy a születési dátumod, akkor is ha teljesen egyértelmű a vizsgálat alapján, hogy melyik nemhez tartozol.

2022. ápr. 12. 11:39
 6/16 A kérdező kommentje:
Hűha, nagyon köszönöm! Én is erre gondoltam, amit ti írtatok, hogy odaírják az ember nemét akkor is, ha tök nyilvánvaló, hiszen persze hogy az, csak egy nő nemű lehet terhes. És igen, az én hibám is volt, mindig el kellett volna fordulnom, ha nem a babát mutatják. Csak oda vissza mutogatták + kérdezte, mikor mérte, hogy mikorra is vagyok kiírva? Na mondom csak nem túl kicsi vagy valami gond van, ezért kérdezi? Így onnantól kezdve rátapadtam a képernyőre rendesen. Legközelebb nem fogok.
2022. ápr. 12. 11:43
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Uh képernyőn nekem is rajta volt, hogy sex: female, és fiam lesz :)
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
4. Arra gondoltam, hogy az uh gépekkel lehet mást is csinálni. De az a te nemed. Nekem is szerepelt az ultrahangon pedig fiam van.
 9/16 A kérdező kommentje:
#7-8 Oh köszönöm ❤️ Tudjátok, az volt a legrosszabb, hogy a férjemnek is elmondtam, én hülye. Most megnyugtattatok.
2022. ápr. 12. 12:23
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, nem úgy gyártják az ultrahang gépeket, hogy na, akkor ezeket csak szülészeti osztályra 😂 Ott meg még nem tart a technika, hogy az uh magától megállapítsa egy magzat nemét, nyugi🤭

Ez mókás kérdés volt, köszi 🤗

2022. ápr. 12. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!