Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Denerisz névről?

Mit gondoltok a Denerisz névről?

Figyelt kérdés

A név a Trónok harcából való, eredeti alakja Daenerys.

Most találtam a névlistában, kicsit elborzadtam tőle. Szerintetek mennyire vállalható?

2022. ápr. 11. 00:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát jobb mint amiket néha itt olvasok, de én nem adnám mert nem tetszik. Hallásra biztosan azt hinném külföldi amíg meg nem szólalna magyarul. Meg így elsőre nem is tudtam fiú e vagy lány név ez.
2022. ápr. 11. 00:12
 2/13 A kérdező kommentje:
Lány név 😀 Szerintem nem lenne annyira rossz, de így fonetikusan nagyon nem szép. Mellesleg a csaj akit a sorozatban így hívtak, a végére egy mészáros lett szóval nem túl pozitív.
2022. ápr. 11. 00:17
 3/13 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem fiú-làny ikreknek tök jò nèvpàr a György és a Denerisz. Egy sàrkànyölő meg a sàrkànyok anyja.

3 cica kell mèg Balerion, Viszerion, Dorogon.

2022. ápr. 11. 00:24
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt várom, mikor lesz engedélyezve a "Káleszi" név is itthon. :D Külföldön már adható. Egyébként szörnyű szerintem, pláne így Denerisz formában.
2022. ápr. 11. 00:29
 5/13 A kérdező kommentje:
Legyen akkor már a Jon is adható meg a Szerszei 😂 De amúgy igen, a Daenerys-t meg a Khaleesi-t is elég sok kislány kapta külföldön. Mondjuk macskának tényleg cukik lennének a sárkány nevek :D
2022. ápr. 11. 00:36
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én olvastam olyat, hogy miután az utolsó évadban megmakkant a csaj, külföldön volt belőle több hiszti, hogy át kell nevezni a gyereket, mert így már nem elég menő a név :D

Egyébként itthon nem adnám, mert a fonetikus nevek gázosak, és erősen pejoratívak is, sok helyen ítélnék meg a neve alapján úgy, ahogy a Sánelkéket, ha érted, hogy értem...

De ha külföldön élnék, olyan országban, ahol nincsenek ilyen szigorú szabályok, simán adnám, különleges hangzása van, és a Dany mint becenév is tetszik. (Magyarul a Deni megint hülyén hangzik. :D)

2022. ápr. 11. 00:48
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Égő.
2022. ápr. 11. 05:27
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A sorozatot nézve tetszett, de itthon magyar gyereknek adva nagyom idegen, ráadásul borzalmas ez magyar írásmód. Amúgy rengtegen adták a 7. évad után, és sokan megbánták, mikor kijött a 8. évad.
2022. ápr. 11. 07:37
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Itthon C kategóriásként hat.
2022. ápr. 11. 08:32
 10/13 anonim ***** válasza:
90%
Szép név, majdnem olyan mint a Damarisz és az gyakori név.
2022. ápr. 11. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!