Mi az a gyermekvállalásra buzdító szlogen, ami szerinted inkább elveszi az ember kedvét a gyermekvállalástól, mint meghozza?
Nekem a kedvencem a "legnagyobb ajándék" duma.
Hát ha az a bőgő szarcsimbók életem legnagyobb ajándéka, aki tönkteteszi a testem, a karrierem és az éjszakáim, akkor jó szar a helyzet. 😂
Néha olyan dolgokat tudnak mondani, hogy a számba hányok tőle.
Jóformán az egyetlen dolog, amiben egyetértek velük, mikor azt mondják, hogy jobb, ha nekem nem lesz gyerekem. Na ez a beszéd! Én is hálás lennék érte, ha soha nem lenne.
Az összes, ami csak fut mostanában, gáz.
Utólag belegondolva nekem inkább az adja a varázsát, hogy ez a kis ember magában hordozza az egész család génjeit, van benne egy pici mindenkiből, sok generációra visszamenőleg. És nyilván ott van benne a potenciál, hogy ezek a gének tovább fognak öröklődni.
Van ebben az egészben nekem valami misztikum, amit egyre jobb érzés figyelemm követni.
Minden. Nem buzdítani kellene, az viszont jó lenne ha a nehézségekről és a pozitívumról is őszintén, egymás bactatása nelkül lehetne hallani. Mert a gyerek nagy vállalás, felelősség, mégha nagy öröm is, ezért nem való mindenkinek. Jelenleg én úgy látom kb a szülésig van meg a "tamogatás" , utana kevés bölcsivel, vagy ovival rugalmatlan munkahellyel hogy oldod meg az már le van sz.rva. Nőknek főleg egyedi a helyzet, a munkahely, fizetés szempontjából. Sok nő kényszerül rosszabb munkahelyre kevesebb penzért, az ő munkahelye a feláldozhatóbb stb. A vírus alatti elszegenyedes es plusz feladat is ezt mutatta.
A ferfiaknál meg problema hogy sokszor ki vannak rekesztve. Nyomják a melót, es nem tudnak a csaladi körforgásba bekapcsplódni, mert ezt tanulták hogy a nők dolga. Az én generációmban ( 30 körüliek) legtöbbször ez már nem annyira jellemző, igazából igényük van a gyerekre, csak több szabadság kellene, hogy ők is lehessenek otthon. De lehet hogy ez az elmaradottabb reszeken nem jellemzo es minden a nő dolga. Nem tudom. Viszont így kiamarad az apa minta.A masik fontos dolog az elmaradottabb ( nem degradalni akarom őket) retegnek foleg fontos lenne az oktatás a fogamzásgátlasról, a gyereknevelesről magáról az életről munkáról stb. Mert ahogy elnezem vetítik az ösztönző reklámokat, meg a csokot a közmunkára is adják stb de az a baj hogy ez a réteg azt látja hogy normális ez az eletmód, a gyerek kap ingyen kaját es normalis hogy azon kívül sokszor nem is tudnának nekik mást adni. Volt egy video ahol a kis roma lanynak nem lehetett elmagyarazni hogy nem kell 15 evesen szülni, van fogamzasgatlas stb. Be kene fejezni az iskolát, munkat keríteni ilyenek. Mert ezt latta a csaladban es az egesz falu így él, egyedül a szegeny vedönő próbált változtatni a szemléleten. Vagy közmunkás apuka , anyuka terhes a 6.gyerekkel..nem ítélkezni akarok de kaja alig jutott , akkor minek 6? Szóval ha ezekre gondolok kiakadok, mert pont a tudatossagot kellene beépíteni nem csak nyomni a szüléspropagandát.
Én azt utálom, ha szellemi fogyatékos babákra meg gyerekekre azt mondják "szeretetgombóc".
Remélem akkor is szeretetgombóc lesz amikor a down kóros felnőtt megcsöcsörészi az anyját, meg bántja, aki persze egyedül van mert pont csak addig bírta az apa amíg még baba volt és nem volt nagy különbség.
És ezzel a szeretetgombóc maszlaggal keltik a bűntudatot ha elakarod vetetni a beteg gyereked. Nem az. Babaként ugyanolyan szeretetgombóc mint egy egészséges baba. Felnőttként meg majd megnézheted magad.
Én nem értem, hogy aki "bőgő sz*rcsombóknak" nevez egy gyereket, csak mert nem akar, az mit keres mégis a gyerekvállalás kategóriában, miért itt olvasgat? :D
Meg alapból, hogy lehet valaki ilyen primitív? Én nem szeretem a kutyákat, nem akarok, nem vagyok pozitív véleménnyel róluk, de nem szoktam pl. rühes dögként hivatkozni rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!