Hogy kell fiús anyának lenni? Miket taníthatok neki?
Egyedül vagyok két kisiskolás fiúval. Na az még sosem jutott eszembe, hogy rájuk szóljak, nehogy sminkeljenek :D Egyébként szoktam velük focizni, biciklizni, legózni, járunk kirándulni, múzeumba, moziba, strandolni, meg nekik is kell olvasni esti mesét... Tudnak már teregetni, porszívózni, sőt idei legújabb tudományuk már gyufával begyújtani a sütőt. Szerelni amúgy is szoktam/muszáj néha, múltkor segítettek, amikor felfúrtam nekik a vágyott faliújságot és egyszer csempéztünk is, mert 20 darabot egy mester se vállalt. Bútort, falat is festettünk már kalákába, főleg a kicsi ilyen ügyeskezű, minden kézműves dolog érdekli, a szerelés is meg agyagozni is járunk. A nagyobb meg már programozik és tehetségesen hegedül... Egy időben jártunk együtt úszni, mostanában karatéra járunk családilag.
Aztán olyasmiket is már elmagyaráztam nekik, hogy hogy készülnek a kisbabák vagy mi a menzesz (amikor kérdezték). Vásárolni én is utálok és ők is, így mindent házhoz rendelünk, ruhát, ételt... Egyébként szeretik ők is azért a ruhákat, hogy most tűzoltós legyen, most gameres-flitteres, vagy most pókemberes, az ugyanolyan fontos, mint hogy elzás, vagy hogy farsangon az övék legyen a legkúlabb villámlövellő páncélkar vagy arany feliratos focimez, hát az is simán felér egy tündérfátyolos pillangószárny elkészítésével. Körmöshöz, kozmetikushoz nem járok, ahogy anyukám se járt, így ez nem hiányzik nekem. Szóval azonkívül, hogy nincs rózsaszín csillámos körítés és nem fonogatom a hajukat (ellenben nagyon vagány frizurákat rendelnek tőlem), szerintem nagyjából ugyanilyen lenne lányokkal is. Egyébként szeretem, hogy fiúk, én látom már rajtuk, hogy igazi szép szál férfiak lesznek, akik erősek, önállóak, okosak, viccesek, és általában tisztelettudók és segítőkészek... szóval abszolút tudok bennük gyönyörködni (bár 100% elfogult vagyok), de addig is míg kirepülnek, enyém a rózsaszín pohár :D
Hát kérdező, velem nem jártál volna jól, ha én lettem volna a lányod. Sem a sminkelés, sem a körömlakk, sem a vásárlás nem érdekelt soha. Emlékszem, anyum egyszer akart valami szoknyát rám adni, mert majd milyen csinos leszek. Utáltam, soha többet nem volt rajtam.
Ne legyél már ennyire beszűkülve, hogy lánnyal majd te csak sminkelni fogsz, egy fiúval meg csak a fogmosás lesz a közös témád. Elég baj, ha így állsz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!