Hogy kell fiús anyának lenni? Miket taníthatok neki?
Moziba járunk, állatkertbe, erdőbe kirándulunk, biciklizünk stb és csak 5 éves csak.
2 fiam van. A nagyobbik simán segít a konyhában is amit tud.
Én arra szeretném megtanítani őket, hogy legyenek tisztelettudók, szeressék a családjukat, legyenek becsületesek, tartsák tisztán a környezetüket és ismerjék a kemény munkát.
Eddig nem unatkoztunk és mindenben mellettem álltak, még a mosogatógép bepakolásban is. Nem kell túlmisztifikálni a fiú-lány különbséget. Egy fiú is végezhet házimunkát és egy lány is szerelhet a garázsban. Nyilván nem fogod körmöshöz vinni a fiad, de ettől függetlenül sok közös programotok lehet.
Te láttál már fiút?
"mit tudnék neki tanítani? Pl ő inkább ne sminkeljen"
Ez az egyetlen, amit tudsz neki tanítani?
Én kiskorától bevonom a fiamat a házimunkába, és nem gondolom, hogy ezek lányos dolgok, sőt, remélem, ezzel az önálló életre nevelem.
3 és fél éves, segít bepakolni a mosógépet, teregetni, leszedni a ruhát, elviszi a fiókba a saját zoknijait, alsógatyáját. Segít port törölgetni, múltkor ő fújta az ablakra az ablaktisztítót, én meg letöröltem. Segít mosogatni, be és kipakolni a mosogatógépet. Segít a főzésben. Az udvaron leveleket gyűjt a vödörbe, segít öntözni. Csak akkor csinálja, amikor kedve van, soha nem erőltetem, hogy csináljon már valamit. És soha nem javítom ki utána, tehát nem mosogatok el utána újra, vagy nem seprek fel utána még egyszer, mert akkor azt látja, hogy ő nem jól csinálta.
Szóval, a házimunka az egyik.
Vásárolni is szokott jönni velem, tudja, hogy ki kell mindent fizetni a kasszánál, utána lehet csak megenni valamit.
Folyamatosan tanítom a helyes közlekedésre is, mert reggel én viszem oviba, és délután én megyek érte, sétálunk, mert nincs messze.
Megeteti a cicát, simogatja, jön velem az állatorvoshoz is, ha mondjuk oltás kell a cicának, télen folyamatosan töltöttük fel együtt a madáretetőt. Ezzel azt is megtanulja, hogy az állatokkal hogyan kell foglalkozni.
Rengeteg könyvet nézegetünk együtt, olvasok neki. Velem kirakózni szokott, az apukájával inkább gyurmázni.
Most tanul biciklizni, abban is segítek neki. Sokat kirándulunk, rengeteg dolgot lehet ott is együtt felfedezni, tanulni. Játszótérre is megyünk, az ottani viselkedést is meg kell tanítani neki.
Az emberekkel való kommunikációt leginkább példa útján lehet neki megtanítani.
Anyaként is meg lehet tanítani a másik tiszteletére, elfogadásra, empátiára.
Igen kérdező, mert minden nő imád ám sminkelni 😆
Attól még, hogy te ilyen felszínes vagy, még valamelyik másik felmenőjétől örökölve géneket a lányod is lehetne ám értelmes ember.
A kisfiad pedig tényleg jobban fog járni, ha inkább az apukájával tölt több időt - ha már tőled csak ennyire futja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!