Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kell fiús anyának lenni?...

Hogy kell fiús anyának lenni? Miket taníthatok neki?

Figyelt kérdés
Először azt mondták lányunk lesz. Elképzeltem, ahogy megtanítom szépítkezni, együtt járunk majd fodrászhoz, kifestjük egymás körmét, stb, csupa csajos program. Legutóbb viszont fiút mondtak. De egy fiúval mit lehet kezdeni? A helyes tisztálkodáson, testápoláson kívül mit tudnék neki tanítani? Pl ő inkább ne sminkeljen. Vásárolgatás, kozmetikus, ilyesmi nem hiszem hogy érdekelni fogja, akkor milyen közös programunk lehet majd? Az apjával tud barkácsolni pl, kirándulni családosan járunk. De nincs ötletem anya fia kapcsolatépítés programra.
2022. ápr. 6. 08:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%
Jézus. BÁRMI. Kirándulás, könyvnézegetés, játszótér, majd amikor nagyobb lesz, múzeum, bábszínház.... A lista végtelen. Hogy mit tudsz neki tanítani? Emberséget, empátiát, nyitottságot, bátorságot, szeretetet... Ez a lista is végtelen.
2022. ápr. 6. 08:27
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
pedig vásárolni is lehet egy fiúval. ha megszokja, hozzászokik, gond nélkül megy veled ha épp kedve van. fodrászhoz is járnak a fiúk is általában. lehet vele menni játszótérre, fagyizni, kalandparkba, játszóházba, stb. megtaníthatod főzni is, a házimunkába is belevonhatod... szinte bármit lehet csinálni egy fiúval is, amit egy lánnyal
2022. ápr. 6. 08:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is értem miért okoz ez egyeseknek problémát. Pár dolog kivételével (pl kisautó van nem Babie) tinédzser korig ugyan úgy mennek a dolgok. Ugyan azok érdeklik. Mit kell ebből ekkora ügyet csinálni?
2022. ápr. 6. 08:32
 4/14 anonim ***** válasza:
96%
Lányod se, fiad se legyen. Ez minden, amit megtudnál neki tanítani? Szépítkezés, kozmetikus, fodrász? Testápolás? Uramatyám. Üres és felszínes vagy.
2022. ápr. 6. 08:40
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Főzés, takarítás, általában a háztartási munkák. Ezeknek a zöme technológia, azaz a megcsinálás tudománya és gépkezelés (porszívó, varrógép), kézműves tevékenység (varrás, hímzés, kötés).
2022. ápr. 6. 08:42
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Moziba járunk, állatkertbe, erdőbe kirándulunk, biciklizünk stb és csak 5 éves csak.

2 fiam van. A nagyobbik simán segít a konyhában is amit tud.

Én arra szeretném megtanítani őket, hogy legyenek tisztelettudók, szeressék a családjukat, legyenek becsületesek, tartsák tisztán a környezetüket és ismerjék a kemény munkát.

Eddig nem unatkoztunk és mindenben mellettem álltak, még a mosogatógép bepakolásban is. Nem kell túlmisztifikálni a fiú-lány különbséget. Egy fiú is végezhet házimunkát és egy lány is szerelhet a garázsban. Nyilván nem fogod körmöshöz vinni a fiad, de ettől függetlenül sok közös programotok lehet.

2022. ápr. 6. 09:03
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Te láttál már fiút?

"mit tudnék neki tanítani? Pl ő inkább ne sminkeljen"

Ez az egyetlen, amit tudsz neki tanítani?

2022. ápr. 6. 09:26
 8/14 anonim ***** válasza:

Én kiskorától bevonom a fiamat a házimunkába, és nem gondolom, hogy ezek lányos dolgok, sőt, remélem, ezzel az önálló életre nevelem.

3 és fél éves, segít bepakolni a mosógépet, teregetni, leszedni a ruhát, elviszi a fiókba a saját zoknijait, alsógatyáját. Segít port törölgetni, múltkor ő fújta az ablakra az ablaktisztítót, én meg letöröltem. Segít mosogatni, be és kipakolni a mosogatógépet. Segít a főzésben. Az udvaron leveleket gyűjt a vödörbe, segít öntözni. Csak akkor csinálja, amikor kedve van, soha nem erőltetem, hogy csináljon már valamit. És soha nem javítom ki utána, tehát nem mosogatok el utána újra, vagy nem seprek fel utána még egyszer, mert akkor azt látja, hogy ő nem jól csinálta.

Szóval, a házimunka az egyik.

Vásárolni is szokott jönni velem, tudja, hogy ki kell mindent fizetni a kasszánál, utána lehet csak megenni valamit.

Folyamatosan tanítom a helyes közlekedésre is, mert reggel én viszem oviba, és délután én megyek érte, sétálunk, mert nincs messze.

Megeteti a cicát, simogatja, jön velem az állatorvoshoz is, ha mondjuk oltás kell a cicának, télen folyamatosan töltöttük fel együtt a madáretetőt. Ezzel azt is megtanulja, hogy az állatokkal hogyan kell foglalkozni.

Rengeteg könyvet nézegetünk együtt, olvasok neki. Velem kirakózni szokott, az apukájával inkább gyurmázni.

Most tanul biciklizni, abban is segítek neki. Sokat kirándulunk, rengeteg dolgot lehet ott is együtt felfedezni, tanulni. Játszótérre is megyünk, az ottani viselkedést is meg kell tanítani neki.

Az emberekkel való kommunikációt leginkább példa útján lehet neki megtanítani.

Anyaként is meg lehet tanítani a másik tiszteletére, elfogadásra, empátiára.

2022. ápr. 6. 10:05
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem feltétlenül a gyerek neme határozza meg, hogy mennyi közös van bennetek. A lányom. pl. annyira írtózik a körömlakktól, hogy a kezemet sem szívesen fogja meg, ha be van festve a körmöm,pedig ne is olyan kicsi, nyáron lesz 9 éves, a sminkelésről is inkább lebeszélem engem, bár mostanában őmaga már próbálkozik olykor vele. A fiammal (7 éves lesz) közös bennünk az állatok szeretete, pl. dokumentum filmeket szoktunk együtt nézni, mindketten élvezzük, de a nővérével együtt szorgos segítségem a konyhában, időnként a takarításba is szívesen besegít, ha pedig mosni készülök, rögtön mellettem terem, hogy megnyomhassa a mosógépet😆 De a kutyasétáltatásban is ő többszörpartnerem és nagyon szeret kertészkedni. Közös program mindig a ruhahajtogatás is, bár abban ritkán segít, viszont jó nagy csikipartit hozunk ki belőle
2022. ápr. 6. 10:10
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen kérdező, mert minden nő imád ám sminkelni 😆

Attól még, hogy te ilyen felszínes vagy, még valamelyik másik felmenőjétől örökölve géneket a lányod is lehetne ám értelmes ember.

A kisfiad pedig tényleg jobban fog járni, ha inkább az apukájával tölt több időt - ha már tőled csak ennyire futja...

2022. ápr. 6. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!