Szerintetek ez igy vallalhato?
Kozel 30 evesek vagyunk a parommal, majdnem 10eve babat szeretnenk, de az anyagiak miatt, nem tehetjuk meg. Sz*rra dolgozzuk magunkat , 2-3 munkahelyen , egy regi/ oreg alberletben elunk, sok a kiadas ra, mire kifizetunk mindent semmi nem marad (tudom, meg nagyon sokan vannak igy).. akarhogy szanolom nem tehetem meg, hogy gyermekunk lehessen..
egy gyarban dolgozom, ha kiderul hogy kismama vagyok, kismama tappenzre kuldenek, ami kb pont akkora osszeg, hogy a fizetni valoakra sem eleg, ezert gondolkodtam, hogy felvesszuk a babavarot, (folyamatban, hogy jogosultak vagyunk-e)veszunk egy hazat (itt videken 10milla alatt meg talalni boven) , ami marad pedig a tappenzes idoszakot potolna, na ez az en “elkepzelesem”
ha viszont nem vagyunk jogosultak ra (tenyleg csak a tb-n mulik), akkor viszont fogalmam nincs, ugy dontottem akkor nem szeretnek babat vallalni :( miota eszemet tudom gyerekekkel foglalkozom ( gyar mellett is) , de szomoru az a tudat, hogy nincs B opcio
Mikor a két lányomat vállaltam, én sem kerestem túl jól, inkább olyan közepesen, exem meg főleg nem tűzoltóként.
Aztán nagyon sok dolog történt az életünkben, ő leszerelt de egy nagyon rossz munkahelyet sikerült kifognia, ahonnan közölte, hogy lépni fog, bármi is lesz. De a következő munkahelye előtt pihenni fog 1-2 hónapot. Mivel tudtam, hogy képes megtenni ezt, az addig kényelmes munkámat, ahol már sok éve dolgoztam, kénytelen voltam feladni, hogy jobban fizető munkát keressek. Sírva pakoltam össze az irodában a dolgaimat, adtam le a belépőkártyámat... Nagyon jó hely volt, rugalmas, biztos, imádtam a kollégáimat stb. viszont nem fizetett túl jól. Akkor azt hittem világvége van. De közben csak akkor kezdett kinyílni a világ előttem... Végül olyan szakmát tanultam meg, amivel bárhol találok munkát még home office-ban is. Elváltunk és a mostani kapcsolatomban is született még egy gyermekem. Párom szakmabeli és még nálam is jobban keres.
Közben persze az exemnek is sikerült felkapaszkodnia vezető pozícióba (egyébként megérdemelten).
Ezt csak azért mondtam el, hogy nincs lehetetlen. Ha igazán szeretnél babát, akkor lépni kell valamerre. Nálam jobban senki nem tudja, hogy milyen borzalmas kilépni az ember komfortzónájából (életem második munkahelye volt ahonnan így eljöttem).
Szóval én nagyon drukkolok nektek, hogy sikerüljön egy jobb állást vagy lakhatást, esetleg mindkettőt találni. A hitel nem megoldás, főleg a jelenlegi helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!