Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudnátok mondani ilyesmi meséket?

Tudnátok mondani ilyesmi meséket?

Figyelt kérdés

- Szerethető legyen egy 5 éves fiú számára.

- Valósághű legyen, ne legyen tele beszélő malacokkal meg hasonlókkal.

- Ne b@sszák meg benne a szereplők a fizikát, pl. ne tudjon megenni benne egy átlag ember együttő helyében 10 kiló kaját, ne legyen képes egy átlag utcai autó nyakig érő sárban 40 fokos emelkedőn fölmenni, ne tudjon benne egy átlag ember 30 kilós kardal hadonászni össze-vissza, stb.

2022. ápr. 4. 17:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Tudom nem mesék, de nekünk ezek is érdekelték már ilyen kortól a gyerkőcöt: National Geographic (vagy hasonló természettudománnyal, állatokkal foglalkozó tévécsatornák), illetve a házfelújítással kapcsolatos sorozatok (van ezekből is sokféle, nekünk a scott ikrek féle jött be). Csak azért ajánlom őket, mert ezekkel tévét is nézhet, nem kell mindig neked kapcsolnod valahonnan műsort.

Ezenkívül mesék, amik eszembe jutottak: sam a tűzoltó, mátyás királyról szóló mesék, a magyar népmesék egy része (ott is találni képtelen dolgokat, pl a kisgömböc nem biztos, hogy tetszene neki, de a már említett kőlevessel nem hiszem, hogy gondja lenne), lolka és bolka, pampalini és a ..., egyszer volt... mesék, pl. az emberi test, frédi és béni, pumukli (végülis ő is egy gyerek), asterix és obelix (nem tudom, hogy a doppingszerek/varázsszerek, amiket ők megisznak, hogy erősek legyenek, mennyire okés egy 5 évesnek, ha nagyon el kell magyarázni, de hátha el tudtok így erről is beszélgetni), fecsegő tipegők, az elsüllyedt világok, tintin kalandjai, mr. Bean kalandjai, állatkert a hátizsákban, mi-micsoda, barátom bonca, szaffi, hahó a tenger!, mirr murr kandúr kalandjai (nem tudom számít-e, hogy halász judit meséli az egészet mint mesélő és ő írja le az összes szereplőnek a beszédét is vagy ez sem tetszene neki), kockás fülű nyúl (ha jól emlékszem, a nyúl soha nem szólalt meg, igaz, hogy a fülével repül az elején, de azon kívül más elem nincs benne, ami túl kitalált), pityke őrmester (minimálisan beszél benne a 2 kutya), mézga család (ezt inkább majd nagyobb korban érdemes talán mutatni, de mindenki mást gondol, majd ti döntötök), dóra a felfedező (van olyan változat, amiben csak a dóra beszél), kisvakond (mintha abból is lenne nem beszélős fajta mese - amikor csak narrálják vagy csak zene van alatta), dinoszaurusos mesék (nem ismerem őket, de biztos van belőle több ismeretterjesztő jellegű is, ahol nem szólaltatják meg őket).

Az eleje az, ami inkább válogatva van és jó lehet nektek valószínűleg, de ha azokból is kifogytok, akkor a retro mesék között érdemes nagyrészt szerintem körülnézni, nekem is onnan van több ötletem, nem a mai mesékből.

2022. ápr. 5. 08:16
 12/12 anonim ***** válasza:
Egyszer volt mesék. Az egyik töris, a másik az emberi test.
2022. ápr. 5. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!