Szülőként mit szólnál ahhoz, ha a felnőtt gyereked megváltoztatná a nevét?
A Petra név lett számára anyakönyvezve születésekor, de most megváltoztatná egy hosszú és ritka, ám de ismert névre. Ezt a nevet szándékosan nem írom le, ne is kérdezzétek.
Hogy állnál ehhez hozzá?
Rosszul esne, de elfogadnám, hogy olyan szintem nem szereti a nevet amit az apjával választottunk neki, hogy tényleges lépést tesz, hogy megváltoztassa, nem csak mondogatja, hogy nem szereti a nevét.
Amúgy én se szeretem a saját nevemet, vannak ennél 1000x szebb nevek is, de nekem ezt választották. Amúgy más lenne a helyzet, ha a vezeték- és keresztnév valami nagyon hülyén jönne ki. Pl Kasza Blanka, akkor én is megváltoztatnám.
Gondolom azért írta le, hogy megîtéljük, hogy a leváltott név “gáz”-e.
Igazából nem tudnám az új nevén szólítani, nem sértődnèk meg..
Azért nem írtam a másik nevet, mert nem jutott eszembe ritka, hosszú, ám közismert név. Az elsőt is csak úgy random írtam, ami eszembe jutott. Elméleti a kérdésem, csak ha ezt leírom, alig jött volna válasz.
Az eddigi nevekkel kapcsolatos kérdések ihlették, mert ahogy látom, itt nagyon ellene van a többség a ritka neveknek, a népszerű nevekkel szemben.
Ennek annyi a titka, hogy a gyakori nevek azért gyakoriak, mert több embernek tetszenek :) A legtöbb ember olyat akar, ami azért betölti a megkülönböztető funkcióját egy névnek, ugyanakkor kis empátiával nem kiszúrás a gyerekkel sem, hisz nagyon kilógni sem akar senki. Persze vannak ennek két végén az "extrém felhasználók", akiknél a családban mindenkinek ugyanaz a neve és azok, akik naaaagyon egyedit akarnak.
Van egyébként egy ismerősöm, akinek a gyerekének még kiskamaszként megengedték, hogy második nevet vegyen(ek) fel, mert már 3 éve mondogatta, hogy ő az akar lenni, mert az eredeti nem tetszik. Egyébként egy sokkal gyakoribbat és rövidebbet választott, mint az eredeti neve. Már úgy egy éve ezt használják, lassan a távolabbi barátok/rokonok is megszokják.
Meg mindig logikusabbnak tartom ezt a modjat a nevvaltasnak mint h szuleteskor AZERT adok neki kettot h hatha majd valamelyiket hasznalja amelyik jobban tetszik neki. Semmi garancia ra h neki is uazok tetszenek majd.
Tehat megprobalnam elfogadni a donteset, mas kerdes h fogalmam sincs h tudnam-e az uj neven szolitani, ha 18evig Petraztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!