Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol kérhetek segítséget?...

Hol kérhetek segítséget? Tartós élelmiszer vagy ruha? a kisfiam 70cm

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem a kisfiam sose kapunk segítséget mindig elutasitanak van egy féléves kisfiam mamámmal élunk aki tolószékes így nem tud vigyázni a kisfiamra csak én. Így dolgozni se tudok menni

😭😭😭😭😭😭😭😭

2022. márc. 25. 23:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Helyi családsegítőnél próbáltad?
2022. márc. 26. 00:42
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Tesó, van babaruhád? Buszjegyre kell.
2022. márc. 26. 06:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Jófogásra szoktak feldobni babaruhákat, illetve a facebook marketplace is tele van ingyen elvihető babaholmival. (Nem csak ruha, hanem pelenkázó, babakocsi, hordozó, gyerekülés, sőt néha pelenka, a hirdető babájának nem ízlő bébitápszer vagy más porok is felkerülnek.) Javaslom, hogy nézz ott körbe, esetleg tudsz néhány holmit szerezni onnan. (Érdemes napi többször felnézni oda, mert mindig nagyon gyorsan elkapkodják a cuccokat, de kis szerencsével és türelemmel én mindig egy héten belül találtam azt magunknak, ami kellett.) Tartós élelmiszerre sajnos nem nagyon van ötletem, családsegítő vagy más helyi szervezetek tudnának hosszútávon segíteni. Ha van étterem a környéken, esetleg meg lehet udvariasan, nem koldulva kérdezni őket, hogy marad-e ételmaradékuk olyan, amit oda tudnának adni nektek. Én a baba mellett amúgy még néhány oldalon online kérdőívezést nyomtam - napi max 2 órát szántam rá, ezzel pedig úgy havonta összejött egy kb. 10ezer forintnyi kupon. Nem sok, ezt én is tudom, de nem kell hozzá sok dolog, szakképesítés sem, tudod otthonról csinálni akkor amikor ráérsz. Esetleg ha mamádnak van ilyesmire ideje, akkor ő is tud ilyet csinálni, és azért havonta tízezer forintnyi kupon ételre biztosan nem jön rosszul majd.
2022. márc. 26. 09:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg bölcsőde nincs a közelben? Munkahelykeresés?
2022. márc. 26. 10:29
 5/10 A kérdező kommentje:
Nincs :(
2022. márc. 26. 13:08
 6/10 anonim ***** válasza:
95%

Mi nincs? Bolcsi, munka? Semmi sincs? Akkor megis hogy tervezed az eleted? Adomanyokbol, orokre?

Munkat kell keresni, gyerek meg mehet bolcsibe, 6 honapos kortol.

Ha muszaj, akkor muszaj.

2022. márc. 26. 17:39
 7/10 A kérdező kommentje:
Te is lehetsz még ilyen helyzetbe 😉😉😉😉😉😉
2022. márc. 26. 17:49
 8/10 anonim ***** válasza:
97%

Voltam ☺️

Ezert irtam, amit. Nalunk sincs bolcsi, akkoriban autom se volt, abba a varosba jart bolcsibe a lanyom, ahol dolgoztam. 7 honapos volt ekkor, a szivem megszakadt, de be kellett adnom. Es ugye busszal mentunk, ami orankent jart, a buszmegallo meg 30 perc setara volt, nagy szivas volt, de muszaj volt megoldani.

Allast pedig ugy kaptam, hogy amig interjun voltam, addig a szomszed vigyazott a gyerekre.

Az elso honapban meg a buszberletre is kolcson kellett kernem valakitol, ennyire nem volt penzunk.

2022. márc. 26. 17:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy "te is lehetsz még ilyen helyzetben?"

Aki felelősen gondolkodik, az nem fog ilyen helyzetbe kerülni, azért, mert te nem tetted, a nők nagyobb része megteszi.

2022. márc. 26. 21:17
 10/10 anonim ***** válasza:

Dolgoztál előtte? Mert ha igen akkor kapnod kellett volna a csedet fel évig ami egy nagyobb összeg, most pedig gyeden lennel a gyermek 2 éves koráig.

Lehet beszelni a vedonovel is, itt szokott rendezni ruhat a rászorulóknak. Én a napokban adtam el piti összegért egy nagy zsák alig használt babaruhat. Facebookon tényleg sokat hirdetik potom pénzért, és valamikor van ingyen elvihető is. Egyébként mindent meglehet oldani, csak akarni kell, nem hiába nem vállalunk más nyakába gyereket. Apuka nem tud segiteni? Mármint vigyázni a gyerekre, míg munka után keresgelsz. Vagy a helyi önkormányzat nem tudna alkalmazni 4 vagy 6 órában?

2022. márc. 27. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!