Babával, 2-3 éves kisgyerekkel mekkora az ideális lakás szerintetek?
Hány hálószoba, hány fürdőszoba?
Mennyire szükségesek egyéb helyiségek? Például dolgozószoba nekünk, vagy vendégszoba, kamra, háztartási helyiség stb.
(Nem egy életre tervezünk a lakással, mert majd szeretnénk kistestvért, közben építkezni. Szóval csak 3-4 évre.)
1 gyerekkel 66 nm2-es lakásban laktunk, nappali, 2 háló, konyha, ebédlő, fürdőszoba, WC. Ez így teljesen jó volt akkor, kényelmes volt hármunknak.
Már 2 gyerekünk van, 240 nm2-es házban lakunk,itt nappali,4 háló,1 dolgozószoba van, 2 fürdőszoba, 2 WC, nagy konyha, ebédlő és persze kert. Így még jobb, de szerettük a lakást is.
Ameddig lehet, mi kerülni szeretnénk a tv-t, iPadet és társait a mindennapokban.
Persze nem azt mondom, hogy 1-1 utazásnál, vagy étteremben ne adnánk oda majd, vagy napi 1-2 mese ne férne bele, de nem szeretnénk, ha mondjuk hisztigörcsöt kapna, ha éppen nem megy egész nap a tv.
Nem mindegy hogy mennyi a feltétlenül szükséges és mennyi az ideális.
Szerintem ami mapaság "kell" az 1,5 szoba. (egy nappali+háló). Oka annyi, hogy apuka akkor is tudjon a másik szobában valamennyire aludni, ha a gyerek nem alszik, illetve ha home officeról van szó dolgozni a másik szobában amiben épp nem a gyerek van.
Az ideális az szerintem egy vagy esetleg 2 kicsi gyerekkel az 3 szoba. (nappali+2szoba). Egy gyerekszoba, egy hálószoba és egy nappali. Ezt fel lehet úgy osztani hogy mindenkinek jó legyen (2 gyerek együtt, vagy kisebbik a közös hálóban)
Dolgozó szoba szerintem felesleges. Vagy a nappali egyik sarkában vagy a hálószoba egyik sarkában ki lehet alakítani (ki hogy használja... Mi pl napközben be se megyünk a hálóba, simán ki lehetne adni irodának XD)
Persze ha valami full time otthoni vállalkozó, akinek ügyfeleket is kell fogadnia, akkor kell külön helyiség, de ez egy olyan speciális eset hogy pl az asztalosnak kell műhely, a műkörmösnek meg szalon, de annak nem muszáj otthon lennie, és nem tartozik bele az általánosan "szükséges e".
A kert az meg habitustól függ. Nekem csak nyűg lenne, nem lelelem örömöm a kertészkedésben, családi házban hűvösebb is van, én szeretem a távfűtés kényelmét. Egy családi ház fenntartása is drágább, többet kell foglalkozni vele, ráadásul általában csak városok külső részein/falun elérhető, onnan meg többlet idő és költség az utazgatás. A gyereket le lehet vinni a játszótérre, újabb társasházaknak általában van közös bekerített udvara is.
Minden gyereknek sajàt szoba+szülőknek+nappali.
2 èvessel 80nm a lakàsunk, 2 hàlò+nappali. Ez most pont ideàlis.
Szia!
Szerintem a nagyon minimum (ugye anya-apa gyerek) 2 szoba. Nagyon minimum ugye.
Ha 2 gyerek lenne akkor minimum 3 szoba.
De ha tehetitek akkor 1 szoba legyen pluszban. Eltudjatok vonulni, vagy valaki ott alszik, vagy csak a pároddal veszel össze es azért. 🤷♀️
De a letmininum 1 gyerekkel 2 szoba
2 gyerekkel 3 szoba.
Hát azért mi inkább kényelemre mennénk, nem csak a minimumra.
Mert pl. el lehet lenni úgy is, hogy mi kihúzhatós kanapén alszunk és a baba mellettünk, de nekem az nagyon "prolis" lenne, vagy nem tudom... Hogy napközben a vendégeket oda ültetjük le, ahol amúgy meg alszunk.
Én nagyon szeretnék külön babaszobát is, még akkor is, ha az első 1-2 hónapban velünk fog majd aludni a baba.
Szóval én ezek miatt úgy gondoltam, hogy kellene egy nappali, akár étkezővel egybenyitva, mellé egy hálószoba nekünk és egy babaszoba. Ha találnák olyat, ahol van +1 szoba még, úgy lenne a tökéletes. Mert az lehetne dolgozószoba/tanulós szoba úgy, hogy egy vendégágy is kerülne oda, így ha valaki jönne hozzánk, neki sem kell a nappaliban meghúznia magát, csak kényelmesebb csukott ajtó mögött aludni, mint egy nagy térben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!