Amikor elkezdjük a hozzátáplálást és kóstoltatunk 3 napig egy zöldséget/gyümölcsöt a következő új ízt is ugyan úgy kóstoltatni kell 3 napig? Ezután lehet variálni is hogy mit mivel keverek össze?
Figyelt kérdés
Anyukák segítsetek kérlek, hogyan csináljam a hozzátáplálást helyesen. Ti mivel kezdtétek? Miket mivel kevertetek össze? Van rizs grizem is a patikából. Azt hogyan adjam neki, lehet keverni valamivel? 5 hónapos még a kisfiam. Lassan el fogjuk kezdeni az orvos ajánlására.2022. márc. 21. 09:36
1/9 anonim válasza:
Ez a hagyományos módszer, hogy pl 3 napig alma, 3 napig répa, aztán lehet alma-répa. De nem muszáj így, ha utánaolvasol, sokaknak a kicsit összevisszább, kevésbé kötött módszerek is beválnak. Viszont itt is a húst eleve gyümölccsel vagy zöldséggel adjuk, azt nem kell magában.
2/9 anonim válasza:
Nem kell ennyire ráparázni. 2 hónapja én is így kezdtem, szóval tudom, milyen, de sokkal egyszerűbb ez annál. Én 2 napig adok egy-egy új ízt, és keverni szoktam. Ha már kapott almát, akkor az almába keverem a répát, és az is pipa. Ahogy az egyes írja, a húst pl úgysem adod magában.
A rizs gríz az micsoda? Rizsdara? Vagy valami speckó patikai cucc?
(Rizsdarát tartok itthon, mert a férjem gluténérzékeny és ebből csinálom a tejbegrízt, de a baba búzadarát kap)
3/9 A kérdező kommentje:
Gluténmentes, cukormentes, tejmentes por ha engem kérdezel, tejjel kell összekeverni és olyan mint a griz amit mi eszünk. Édes a tejtől és nincs különösen eltérő íze a tejtől. Az orvos mondta hogy kezdjem ezzel aztán jöjjön a többi.
2022. márc. 21. 11:12
4/9 A kérdező kommentje:
Kóstoltattam már vele ezt azt de hogy epp megnyalja, nem hogy egyen is. Most el kezdeném lassan a pár kanál- több kanalat is.
2022. márc. 21. 11:12
5/9 A kérdező kommentje:
Akkor ha egy ki van pipálva és össze keverem a másikkal és esetlwg fáj a hasa akkor tudom hogy attól van.
2022. márc. 21. 11:13
6/9 anonim válasza:
Jaja :-) Kapiskálod. Az normális, hogy eleinte csak kóstolgat. Mi már egy hónapja szórakozunk ezzel, eddig a csúcs 1 teáskanálnyi volt. De szerintem rossz ötlet erőltetni, és mi nem sietünk sehova.
7/9 A kérdező kommentje:
Ma csináltam alma pépet. Kb eljátszottunk az étellel. Látszólag élvezte. Tettem a kanálra egy kis almát és oda adtam a kezébe, ő meg ügyesen a szájához vitte. Mondjuk a fele leesett de legalább cuki volt és bele adott mindent.
Remélem menni fog ez az egész, nagyon bonyolultnak érzem.
2022. márc. 21. 23:30
8/9 anonim válasza:
Nálunk is ez megy. Ahogy viszi a kanalat a szájához (mert mindent a szájába venne), fejrefordítja és kiesik a püré. Én kevertem anyatejes tejbegrízbe almát, úgy ragacsosabb, nem esik le. Vagy a főtt krumpli+anyatej+alma is jó.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi ez jó ötlet. :)
2022. márc. 22. 15:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!