Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet ezt kibírni? 12...

Hogyan lehet ezt kibírni? 12 hét után vissza kellene mennem dolgozni.

Figyelt kérdés

Külföldön élek és itt 6 max 12 hét szülés szabadság van. A keresetem egész jó és nehéz lenne ugyan ilyen munkát találni.

Viszont bele bolondulok ha arra gondolok hogy a 3 hos babámat mással hagyom.

Anyósom nem dolgozik és a férjem otthonról dolgozik, de én nem tudom azt feldolgozni hogy én ne lehessek a babammal.

Próbálom elintezni hogy nekem is engedélyezték az otthonról való munkát de ez nem garantált.

Ti mit tennétek? Férjem jól keres, de azért az én fizetesemre is szükség lenne.

Férjem mondja hogy ott hagyhatom a munkát egyelőre, de tudom hogy ilyen összeggel és ilyen könnyű munkát nem tudok szerezni.

Tanácstalan vagyok.

2022. márc. 14. 21:45
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Felmerult előtte is. Anyós nem dolgozik, úgy volt hogy ő segít de nekem ez lelkileg nehéz
2022. márc. 14. 23:26
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

Viszont, ha ez neked ennyire nehéz lenne... szerinted az jobb, ha egy idegileg összeroppant türelmetlen anyuka megy haza a 3 hónapos babához?

Ha neked nehéz, és ugye alapból azt mindenki tudja hogy a babának is az lenne... akkor komolyan nem értem a kérdésedet... maradj otthon vele. Mindkettőtöknek ez lenne a legjobb.

2022. márc. 15. 00:17
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

7.-nek tök igaza van.

Ha ennek tudatában vállalok gyereket. Akkor abból hozom ki a legjobbat, ami van.

Otthoni munka, ha nem megy, akkor átmenetileg csökkentett munkaidő.

Szerintem szerencsés vagy, hogy a férjed otthon van, az anyósod is elérhető.

Jobb, mintha idegenre kellene bíznod.

3 hónapos kor nekem is korainak tűnik, de nem véletlen ez ott a bevett megoldás.

Nálunk speciel szörnyű, hogy bölcsődébe nem veszik fel a 2 éves fiam, ha pedig bébiszitterre bíznám ( amitől eleve ódzkodok itt Magyarországon, falun) akkor elmenne a fizetésemnek az a része, ami miatt visszamennék dolgozni.

Tehát nincs lehetőség ennyire nagy gyerek mellett sem dolgozni.

Viszont a sopánkodás sem eajtam sem rajtad nem segít.

2022. márc. 15. 07:07
 14/18 anonim ***** válasza:

Kérj egy év fizetés nélküli szabadságot!

Megmarad a jól fizető könnyű meló, és otthon lehetsz a picivel.

Anyagilag nehéz lesz az az egy év, de simán megéri.

2022. márc. 21. 21:21
 15/18 anonim ***** válasza:
#14 ez a legjobb megoldás. Mondjuk sok országban meg van szabva, hogy mennyi idő lehet a fizetetlen időszak szülés után. Pl Svájcban is kb 10 hónapot lehet maximum távol egy nő szülés után összesen úgy, hogy megmarad a munkája. Nem sok idő, de több, mint az a 3 hónap. Viszont ezt a szülés előtt kell mondanod a munkáltatódnak. Nem az utolsó pillanatban.
2022. márc. 22. 16:10
 16/18 anonim ***** válasza:

10 hónap azért messze jobb, mint 3.

2022. márc. 22. 17:00
 17/18 anonim ***** válasza:
#15 Az biztos, hogy jobb. Viszont ezt még terhesen kell a főnökkel megbeszélni. Szóval előre kell gondolkodni. 3 hónapot fizetnek összesen. Utána az apuka feladata eltartani a családot. Ezt pedig nagyon sok itteni magyar elfelejti. Sokan azt hiszik, hogy itt is évekig otthon maradhatnak és fizetik ezt nekik. Akkor jön sokuk erre rá, amikor terhesek lesznek.
2022. márc. 23. 07:53
 18/18 anonim ***** válasza:

Ez teljesen így van.

Nővérem is nyugaton él, neki is 3 hónap jár majd a picivel.

Közben folyamatosan kérdezgeti, hogy én mikor adom már bölcsibe a 6 hónaposomat.

Irigykedik, ezt ő is bevallja.

2022. márc. 23. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!