Kisfiam 1 eves mult, mar 1 honapja jar, de ha cipot vagy szandalt adok a labara akkor mintha rongybol lennenek a labai osszecsuklik es nem hajlando megmozdulni benne...sot sirni kezd ha nem tudja levenni. Kicsit kezd zavarni, mert jon a jo ido es kint fog nekem hisztizni az utcan, hogy cipoben nem hajlando menni, minden nap ra adom egy kicsit a benti szandit, hogy szokja, de nem tul rozsas a helyzet :D
Volt valaki hasonlo helyzetben? Mi a megoldas? Adjam ra meg tobbszor?
A lányom novemberi. 1 éves kora után elindult. Otthon. Kint az utcán ha letettem, megmerevedett és csak állt, mint egy sóbálvány. :) Hogy az anorák zavarta-e, vagy a csizma, vagy csak megijedt a lehetőségtől, sosem jöttem rá. Tavasszal már futkosott a játszótéren. Nyugi, a tiéd is fog. :)
2022. márc. 11. 14:53
3/8 anonim válasza:
Ugyanez volt velünk is a helyzet. Azt hittem nem kényelmes neki a cipő, ezért rengeteg különféle cipőt vettem neki, mindegyiket ledobta, hatalmas hisztik közepette. Ugyanazt csináltam, mint te, otthon próbálgattuk ,hogy szokja….kb másfél éves lehetett amikor szinte egyik napról a másikra eltűnt a cipő/szandál/csizma utálat.:D
2022. márc. 11. 15:06
4/8 anonim válasza:
Én azt csináltam, hogy mindennap ráadtam a cipôt, és kivittem sétálni hordozóban. Nem tetszett neki, mikor ráadtam, de a hordozóban nem tudja levenni, és amint kiléptünk az ajtón, a látnivalók elterelték a figyelmét, és el is felejtette, hogy a lábán van. Mikor hazaértünk, rögtön levettük.
Nagyon hamar megszokta, hogy cipôhúzás = kinti séta, és már nem ellenkezett ha ráadtam. Aztán mikor kint is letettem benne sétálni, már eszébe se jutott levenni.
2022. márc. 11. 15:23
5/8 anonim válasza:
Nehéz neki a cipő, másképp kell benne menni, mint mezitláb. Apránként majd hozzászokik.
2022. márc. 11. 15:47
6/8 anonim válasza:
A gyerekek ugye mezítláb vagy zokniban tanulnak járni. A cipő az nehéz és merev nekik. Még a legtöbbjük ilyen idős korban nem tud teljesen biztosan járni. Emiatt is kell ergonómiailag kialakított, hajlékony gumitaplú cipőt venni. Ebben sokkal szívesebben vannak. Az egészségének is sokat segít egy ilyen cipő. Nyáron pedig ha megoldható, akkor cipő nélkül hagyd majd futkosni kint. A lakásban is zokni nélkül. Ez nagyon jó és fontos nekik.
2022. márc. 11. 16:09
7/8 anonim válasza:
Miert pontoztatok le a 4est? Tok jo otletet irt
2022. márc. 11. 21:56
8/8 A kérdező kommentje:
Igazabol eleg jo szandit vettem neki bentre, szoval nem azzal van a baj. Illetve nem is azzal, hogy nem kenyelmes, hanem furcsa neki, mert megszokta mezitlab hogy ugy all fel es ugy jar, ezt tudom. Teljesen mashogy kell neki mozognia es egyensulyoznia ha van a laban cipo vagy szandal... a kerdes csak az volt, hogy van e valami tuti tipp, hogy megszeresse, de valoszinuleg az ido lesz a megoldas :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!