Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Régen-ma gyereknek lenni: mi...

Régen-ma gyereknek lenni: mi az előnye és mi a hátránya?

Figyelt kérdés
Mi volt a régi világ gyerekeinek az előnye, hátránya, kockázata? Mi a mai világban élő gyerekek gyerekkorának az előnye, hátránya?
2022. márc. 10. 16:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ja bocs 96-os, még viccesebb :D
2022. márc. 11. 05:05
 12/14 anonim ***** válasza:
77%

Ez a mennyivel egeszegsebbek a mai öregek…

Nem igaz. Azért élnek, mert már létezik modern orvostudomány, de a többség marékszám eszi a gyógyszert, több krónikus betegsége is van, elhízott. Magyarország élen jár a rákos megbetegedésekben.

Az lehetséges, hogy több fizikai munkát végeztek. De a fizikai munka a ház körül es a földeken nem ugyanaz mint a sport.

Én ha megcsinálok egy tavaszi nagytakarítást, akkor estére össze vagyok törve, míg ha túrázok egy jót, akkor meg kellemes fáradság van rajtam.

2022. márc. 11. 06:20
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a neveltetéstől / szülői attitűdtől függ elsősorban. Bármelyik korban lehet(ett) a gyereket "válaszkészen", partnerként, tisztelettel nevelni, és (érzelmileg/fizikailag) elhanyagolni is. Én 89-ben születtem, szerintem a kisfiamnak most jobb, mint nekem volt, de nem azért, mert 2022. van. Sőt. A külső kontextus sokkal rosszabb, mint akkor volt (és most nem a háborúra gondolok, hanem a klímaváltozásra).
2022. márc. 11. 06:32
 14/14 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom hogy most jobb-e gyereknek lenni, vagy jobb volt a 90-es években, mert felnőttként nyilván mindent másképp élek meg és másképp is értékelek.

Egy biztos, hogy régen tényleg önállóbbak voltak a gyerekek, manapság nagyon durva méreteket öltött a túlféltés.

Ma az EU szabvány játszótéren semmivel sincs nagyobb veszélyben a 6 éves gyerek, mint 98-ban volt a fém hinták és magas csúszdák között, mégse merik egyedül leengedni a gyereket.

A 2000-es évek elején, 8 évesen teljesen természetes volt hogy egyedül jártunk iskolába, gyalog vagy busszal, manapság autóval kell hurcibálni a gyereket még a szomszéd utcába is. (volt itt olyan sztori is ahol még az iskola is rátesz egy lapáttal, 4. osztályos gyereket is csak szülőnek adnak ki, mint óvodában...)

Az a legfurább hogy pont attól nem féltik amitől kellene. A boltba nem engedik el tejért egyedül, de nyugodtan nyomkodhatja egész nap a tik-tokot, mehet a "kirakat" versengés, az internetes zaklatás (pár éve láttam hogy szétszedtek YouTubeon egy kislányt a "mi van a tolltartómban" videója alatt)

Szerintem ez sokkal veszélyesebb mint minden nap átmenni egyedül egy lámpás zebrán az iskolába menet.

2022. ápr. 9. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!