Mennyibe kerül manapság egy baba megkeresztelése?
Elsősorban arra gondolnék, h a papnak mennyi pénzt kell adni. Fix árak vannak, vagy csúsztatni kell a borítékot?
Mennyi idővel hamarabb érdemes bejelentkezni?
A mi keresztelőnk most lesz. A pap nem mondta, hogy kellene bármiért is fizetni. Gyertyát és keresztelői kis inget sem kell nekünk venni, ő adja. (római katolikus vallás szerint)
Amúgy egyéb költségekre is kiváncsi vagy? Ruha, étterem, torta. Más nem merült fel eddig költségként nálunk.
SZIA!
Reformátusnak kereszteltük decemberben a 12éves fiam és az akkor 5hónapos kislányom.Nem kértek semmit azt modták a perselybe tegyünk ha akarunk valamit adni. 20.000-ftot tettünk bele.Azonkivül nem volt kiadásunk csak a vacsora került még pénzbe.
nekünk az atya azt mondta hogy engedjük úgy meghalni- remélem még odébb lesz- hogy ő soha nem vett el egy fillért sem keresztelőre, úgyhogy a családdal jött utána ebédelni, ennyi volt, ja és külön miattunk jött fel a 2. faluból keresztelni, mert nekünk a szombat 11 óra volt a jó
egyébként a keresztelő a róm kat egyháznál papíron ingyenes, de "szoktak" ilyen olyan költségekre kérni pénzt
Mi most vasárnap kereszteljük a 2 és fél éves lányunkat reformátusnak.
2 hónapja telefonon egyeztettem a lelkésszel (sosem találkoztunk előtte), két hete személyesen találkoztunk és az istentisztelet után megbeszéltünk mindent. Pénzről egyetlen szó sem esett, sem egyházadó, sem adomány, sem tarifa formában. Mesélt a baba-mama klubról és a kerületi református óvodáról, de nem a pénz, hanem a közösség miatt. Kellemesen csalódtam. :)
Majd a perselybe bedobunk pár ezer forintot, de szerintem ennyi lesz.
A kisfiam is katolikusnak lett keresztelve és nálunk sem kért pénzt senki. A perselybe dobott a keresztapa 5000Ft-ot.
Előtt kb 2 hónappal jelentkeztem be személyesen az atyánál, majd ő kért egy alkalmat amikor együtt beszélgethetünk úgy, hogy apa is ott van. Ne gondoljatok valami szenteskedésre, laza beszélgetés a világ dolgairól.
pozitív volt.
Római katolikus keresztelőnk volt, nem került semmibe.
A perselybe illik dobni, és esetleg egyházadó vagy templom javára címen adhattok valamennyit, de nem kötelező.
Elég 1 héttel előtte is bejelentkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!