Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen gyakran kakil az...

Milyen gyakran kakil az anyatejes baba?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nekik akár egy hét is eltelhet kaki nélkül. Az a én fiam eddig kb minden nap 2x kakilt, reggel a pihenoszekeben míg mi reggeliztunk. Most pedig több napig nem kakal. Múlt héten hétvégére a szuleimnel voltunk, akkor 2 napig nem kakilt, most pedig kirándulni voltunk akkor 4 napog voltunk kaka nélkül. Ekkor kehet bezavart neki az hogy nem a megszokott környezetben van? Vagy ilyen nincs? Aztán 4 nap után 2 x is nagy mennyiségű kakit nyomott. Nappal nem fajditotta a hasát, nem sírt teljesen el volt, hajnalban is csak a szokasos időben kelt sírva / szokott lenni hajnali kaki is, akkor reggel csak 1x van/ Na de mindegy mert ma újra nem kakilt. Vajon Miert lehet ez? Befolyásolhatja gondolom a kaja amit eszek? Mert a kirándulás alatt ettem tejeset is, foghagymas levest, meg nehezebb kajakat. Mikor 4 napog nem kakilt már elég budiket pukizott. Aggódom, hogy meg áll benne a kaki vagy valami.
2022. márc. 5. 20:56
 1/10 A kérdező kommentje:
Jaj 5 honapos múlt, 100% anyatejes
2022. márc. 5. 20:56
 2/10 anonim ***** válasza:

Akàr 1 hèt is lehet, ahogy írtad.

Nekem minden szoptatás alatt kakilt mind2 gyerek 6-7 hónapos korig, akkor beálltak 4-5-re.

Nagylányom 3,5 éves, napi 3-szorkakil

2 éves fiam is 2-3 alkalommal.

De gyerekként nekem is napi több volt.

Amúgy ha kizökkennek, akkor előfordul ilyen.

Nálunk is volt amikor egész napos/ elutazós program volt, hogy kimaradt.

Főleg a fiam érzékeny rá.

Pl játszóteres napokon nem kakil délelőtt ( kertes ház van, így heti 1-2 alkalommal megyünk csak)

Kicsi korban én nem vettem észre ilyet, de nem is volt fix kakilóhelyük, ha azt nem vesszük, hogy a karomban szoptatás alatt/ után.

Én mindig ettem mindent.. csípőset, tejeset stb

Egyedül a cukkinit nem birta a nagy ( most sem szereti)

Nem fog megállni benne, ne aggódj

Tornáztasd, nem lehet az, hogy amikor elvagytok nem tud annyit mozogni?

2022. márc. 5. 21:05
 3/10 A kérdező kommentje:

Mikor több. Alig nem kakilt már tornaztattam, voltunk kakilópozban, aztán sikerult. De akkor sem kinlodva jött ki neki, csak úgy lazan mint eddig is.

Általában tud mozogni ha nem vagyunk otthon is, mert tartjuk kb a napirendet.

Én az miatt nem eszem tejeset, mert ekcemas és lehet attól fene sem tudja. Nem eszem tejeset, tojasosat, szojasat, nyers zöldséget és gyumolcsot / jo ezt azért néha igen / meg ezer év mire mehetunk allergia tesztre, de már nagyon kiváncsi vagyok.

2022. márc. 5. 21:31
 4/10 anonim ***** válasza:
77%
Az enyém is nemrég múlt 5 hónapos. Eddig volt napi 2 kaki, most 2-3 nap is simán kimarad, közben meg csomót pukizik. Kérdeztem a gyerekorvost a héten, azt mondta, hogy ez anyatejeseknél normális, nem kell miatta aggódni.
2022. márc. 5. 21:38
 5/10 A kérdező kommentje:
4 es, kezdted már a hozzataplalast? Mivel fogod?
2022. márc. 5. 21:46
 6/10 anonim ***** válasza:

Még nem. Megvárom a 6 hónapot, de az is lehet, hogy többet, mert egyáltalán nem érdeklődik az ételek iránt. Sokkal kisbabásabb, mint a fiam volt ennyi idősen. Ő ilyenkor már kinézte a szánkból az ételt és 6 hónaposan önállóan tudott ülni.

Most a picinél semmi...

Alma, répa, édesburgonya. Ezekkel kezdek majd.

2022. márc. 5. 22:01
 7/10 anonim ***** válasza:

3

Jesszus

Tuti nem bírnám így a szoptatást ( pedig mind2 gyereket viszonylag sokáig szoptattam)

Szóval respect!!!!

1.(2.)

Nekem is ekcémás mind2. Amúgy

( én is)

Nem ezetől lobban nekik, de ugye én már biztosan tudom, mert a ht-n túl vagyunk és pár allergia/ intollerancia vizsgálaton is

Ekkor csak a tapasztalat alapján tudtam, hogy a vegyszereket nem birjàk nekem.

Fürdetők, hiàba ekcémára valóak..

Öblítő, mosószerek..

Naptej sem mindegy melyik.

2022. márc. 5. 22:04
 8/10 A kérdező kommentje:
Az enyém már nagyon lesi a kaját, már a kanalat is olyan ügyesen bekapja / d vitamint ha adom/ szóval én már lassacskán belekezdek. 😬
2022. márc. 5. 22:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Az enyém heti 2x szokott. 10 nap volt a leghosszabb szünet, előtte napi többször, aztán hirtelen semmi. Rám is jött a frász. De csak várni kellett. A tehéntej-allergia okozhat székrekedést, de az nem tudom, hogy nézhet ki, elvileg a kaki akkor is híg.

Most kezdtük a hozzátáplálást, kóstoltatást. Meg a tejet is próbálom visszavezetni (nálunk világos volt, hogy összefügg az ekcémával). Ez is befolyásolja, gyakoribb lesz, ha minimálisnál többet eszik nem-anyatejet. A tehéntej még pluszban bekavarhat.

2022. márc. 5. 23:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Napi tobbszor-10 naponta egyszerig szeles a normalis skalaja. Mindaddig rendben van a 10 nap is, ameddig nem jaros tulzott erolkodessel, sirassal szorulassal.
2022. márc. 6. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!