Milyen gyakran kakil az anyatejes baba?
Akàr 1 hèt is lehet, ahogy írtad.
Nekem minden szoptatás alatt kakilt mind2 gyerek 6-7 hónapos korig, akkor beálltak 4-5-re.
Nagylányom 3,5 éves, napi 3-szorkakil
2 éves fiam is 2-3 alkalommal.
De gyerekként nekem is napi több volt.
Amúgy ha kizökkennek, akkor előfordul ilyen.
Nálunk is volt amikor egész napos/ elutazós program volt, hogy kimaradt.
Főleg a fiam érzékeny rá.
Pl játszóteres napokon nem kakil délelőtt ( kertes ház van, így heti 1-2 alkalommal megyünk csak)
Kicsi korban én nem vettem észre ilyet, de nem is volt fix kakilóhelyük, ha azt nem vesszük, hogy a karomban szoptatás alatt/ után.
Én mindig ettem mindent.. csípőset, tejeset stb
Egyedül a cukkinit nem birta a nagy ( most sem szereti)
Nem fog megállni benne, ne aggódj
Tornáztasd, nem lehet az, hogy amikor elvagytok nem tud annyit mozogni?
Mikor több. Alig nem kakilt már tornaztattam, voltunk kakilópozban, aztán sikerult. De akkor sem kinlodva jött ki neki, csak úgy lazan mint eddig is.
Általában tud mozogni ha nem vagyunk otthon is, mert tartjuk kb a napirendet.
Én az miatt nem eszem tejeset, mert ekcemas és lehet attól fene sem tudja. Nem eszem tejeset, tojasosat, szojasat, nyers zöldséget és gyumolcsot / jo ezt azért néha igen / meg ezer év mire mehetunk allergia tesztre, de már nagyon kiváncsi vagyok.
Még nem. Megvárom a 6 hónapot, de az is lehet, hogy többet, mert egyáltalán nem érdeklődik az ételek iránt. Sokkal kisbabásabb, mint a fiam volt ennyi idősen. Ő ilyenkor már kinézte a szánkból az ételt és 6 hónaposan önállóan tudott ülni.
Most a picinél semmi...
Alma, répa, édesburgonya. Ezekkel kezdek majd.
3
Jesszus
Tuti nem bírnám így a szoptatást ( pedig mind2 gyereket viszonylag sokáig szoptattam)
Szóval respect!!!!
1.(2.)
Nekem is ekcémás mind2. Amúgy
( én is)
Nem ezetől lobban nekik, de ugye én már biztosan tudom, mert a ht-n túl vagyunk és pár allergia/ intollerancia vizsgálaton is
Ekkor csak a tapasztalat alapján tudtam, hogy a vegyszereket nem birjàk nekem.
Fürdetők, hiàba ekcémára valóak..
Öblítő, mosószerek..
Naptej sem mindegy melyik.
Az enyém heti 2x szokott. 10 nap volt a leghosszabb szünet, előtte napi többször, aztán hirtelen semmi. Rám is jött a frász. De csak várni kellett. A tehéntej-allergia okozhat székrekedést, de az nem tudom, hogy nézhet ki, elvileg a kaki akkor is híg.
Most kezdtük a hozzátáplálást, kóstoltatást. Meg a tejet is próbálom visszavezetni (nálunk világos volt, hogy összefügg az ekcémával). Ez is befolyásolja, gyakoribb lesz, ha minimálisnál többet eszik nem-anyatejet. A tehéntej még pluszban bekavarhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!