Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szoptatás befejezése után...

Szoptatás befejezése után átrendeződnek a hormonok?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy változik valami a szervezetben?

Nagyon meghíztam szoptatás alatt, és nem érzek magamban erőt, hogy elkezdjem a fogyókúrát. Változik ez ha már nem szoptatok? Lehet ez a hormonok játéka? Másfél éves kislány anyukája

2010. szept. 12. 13:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, nálam nagyon sokminden változott a terhességgel és a szüléssel, szoptatás után végre visszakaptam magam, értem ezalatt a gondolkodásmódomat és a kedvemet. Előtte tompa voltam, feledékeny, akaratgyenge, rosszkedvű sajnos. Utána hónapról hónapra jobb lett, pedig nagyon nehezen állt vissza a ciklusom, kb 1 évbe telt. A fogyókúra nehéz kérdés, nálam az volt a vizválasztó, hogy már zavartak a kilók, mert mindig is vékony voltam. 2 hetet kell amúgy kibirni, utána már hiányzik a mozgás :) Fel a fejjel!
2010. szept. 12. 22:43
 2/5 anonim ***** válasza:

A szülés alatt 15 kg-t híztam. 12 kg 6 nap alatt lement.

Ezt tartottam 14 hónapig, amíg szoptattam, diéta és egyéb nélkül.

A szoptatás 2 hónapja maradt abba, eddig 3 kg ugrott FEL.

A fejem, vállam, hátam kamaszkoromban sem volt ilyen pattanásos, úgy nőnek a szőreim, mintha húznák.

Megyek orvoshoz jövő héten. Szerintem ez nem normális.

2010. szept. 13. 08:04
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Annyira jó lenne lefogyni, de olyan akaratgyenge vagyok, hogy ha csak a fogyókúrára gondolok, már hessegetem is magamtól a gondolatot. Ez borzasztó, mert amúgy meg szenvedek a plusz kilóktól. Nem értem magamat, ezért gondoltam arra, hogy talán ha a szoptatás abba marad, .... hátha. Az elsőnek külön köszönet a bíztatásért. A második válaszolót sajnálom.
2010. szept. 13. 20:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Az akaratgyengeség nálam is áll :-)

Megyek a jövő héten endokrinológushoz, a dokim szerint is lehet hormonális gond.

Csak gondoltam megírom, tudjatok erről is, de azért remélem mégsem ezzel lesz bajom.

2010. szept. 14. 07:32
 5/5 A kérdező kommentje:

Szia!

Remélem nem ez lesz a gondod. Én már voltam, nálam nem találtak semmit. Így marad a felróható akaratgyengeség, ami nem is tudom már mikor fog végre megszűnni.

2010. szept. 14. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!