Milyen flourmentes gyermekfogkrémet ismertek? Gyermekeitek milyen fogkrémet használnak?
15 hónapos kisfiamnak eddig Nenedentet vettem, de most szeretnék váltani, ha van olyan, ami szintén flourmentes, de olcsóbb. Fontos a flourmentesség! Ezért:
"A mai fogápolás egyik legnagyobb tévhite a fluor. Bár egyfelõl a fogápolás végett csak fluor tartalmú fogkrémet ajánlanak, másfelõl azonban a fluor káros az emberi szervezetre. Fõleg a csontrendszerben okoz károkat, csontritkulás esetén elõsegíti a csonttörést, segíti a csontrák kialakulását, toxikusan hat a csontvelõre, rontja az immunrendszer mûködését, elõsegíti az autoimmun betegségek kialakulását.
Néhány évtizede, mikor kimutatták, hogy a fluor védi a fogakat, és el kezdték a fogkrémeket fluorral dúsítani, akkor kiderült ez hatalmas üzlet.
Ma már a szükségesnél lényegesen több fluort tesznek a fogkrémekbe, és ennek ugyannyi káros hatása van magára a fogra is, mint amennyire jó is lehetne, nem beszélve a szervezetre gyakorolt káros hatásokról.
Néhány éve derült csak ki, hogy miért bánnak ilyen bõkezûen a fluorral, mert egy ipari hulladék. Ha nem lenne a fogrém gyártás alapkomponense, akkor veszélyes hulladékként kellene ártalmatlanítani, ez pedig nem kis pénz.
Így aztán az ipari hulladékot apránként szétszórják, az ember fogat mos, bekerül a szervezetébe, ott megfelelõen károsítja azt, aztán a környezetbe ürül.
Ma már a felszíni vizekben, a növénytermesztésre használt talajban nagyon szépen kimutatható a sok egyéb szennyezés mellett a fluor is. Így aztán aki nem mos fogat, az is megeszi a fluort, például gabonában. És mi került még be a körforgásba? Például a fogamzásgátló szerek hormonjai, a kemoterápiás kezelések komponensei, az antibiotikumok, mosószerek, háztartási vegyszerek, az élelmiszerek adalékanyagai, növényvédõ szerek, génmódosított élelmiszerek maradékai, stb. Mivel a körforgás részesei, ezért mindenki szervezetébe bekerülnek, és már kimutatták, hogy sok férfi a nõi fogamzásgátló tabletták hormonjaitól kopaszodik."
Forrás: [link]
Most látom, hogy a "fluor" helyett 3x is flour-t írtam, bocsánat:)
Köszi 1. válaszoló a választ.
Nenedent fogkrém hol a legolcsóbb? Neten láttam 729-ért, de 900Ft a postaköltség...Gyógyszertárban 1700Ft körül van.
Off: bocs, de a patikában néztem és fluoridos a Gabi.
Én amúgy nem vettem gyerekfogkrémet, ezt használjuk 1 éves korától, remekül bevált, és nem fluoridos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!