Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen flourmentes gyermekfogk...

Milyen flourmentes gyermekfogkrémet ismertek? Gyermekeitek milyen fogkrémet használnak?

Figyelt kérdés

15 hónapos kisfiamnak eddig Nenedentet vettem, de most szeretnék váltani, ha van olyan, ami szintén flourmentes, de olcsóbb. Fontos a flourmentesség! Ezért:

"A mai fogápolás egyik legnagyobb tévhite a fluor. Bár egyfelõl a fogápolás végett csak fluor tartalmú fogkrémet ajánlanak, másfelõl azonban a fluor káros az emberi szervezetre. Fõleg a csontrendszerben okoz károkat, csontritkulás esetén elõsegíti a csonttörést, segíti a csontrák kialakulását, toxikusan hat a csontvelõre, rontja az immunrendszer mûködését, elõsegíti az autoimmun betegségek kialakulását.

Néhány évtizede, mikor kimutatták, hogy a fluor védi a fogakat, és el kezdték a fogkrémeket fluorral dúsítani, akkor kiderült ez hatalmas üzlet.

Ma már a szükségesnél lényegesen több fluort tesznek a fogkrémekbe, és ennek ugyannyi káros hatása van magára a fogra is, mint amennyire jó is lehetne, nem beszélve a szervezetre gyakorolt káros hatásokról.

Néhány éve derült csak ki, hogy miért bánnak ilyen bõkezûen a fluorral, mert egy ipari hulladék. Ha nem lenne a fogrém gyártás alapkomponense, akkor veszélyes hulladékként kellene ártalmatlanítani, ez pedig nem kis pénz.

Így aztán az ipari hulladékot apránként szétszórják, az ember fogat mos, bekerül a szervezetébe, ott megfelelõen károsítja azt, aztán a környezetbe ürül.

Ma már a felszíni vizekben, a növénytermesztésre használt talajban nagyon szépen kimutatható a sok egyéb szennyezés mellett a fluor is. Így aztán aki nem mos fogat, az is megeszi a fluort, például gabonában. És mi került még be a körforgásba? Például a fogamzásgátló szerek hormonjai, a kemoterápiás kezelések komponensei, az antibiotikumok, mosószerek, háztartási vegyszerek, az élelmiszerek adalékanyagai, növényvédõ szerek, génmódosított élelmiszerek maradékai, stb. Mivel a körforgás részesei, ezért mindenki szervezetébe bekerülnek, és már kimutatták, hogy sok férfi a nõi fogamzásgátló tabletták hormonjaitól kopaszodik."

Forrás: [link]

2010. szept. 11. 20:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Gabi, Vademecum
2010. szept. 11. 21:07
 2/7 A kérdező kommentje:

Most látom, hogy a "fluor" helyett 3x is flour-t írtam, bocsánat:)

Köszi 1. válaszoló a választ.

Nenedent fogkrém hol a legolcsóbb? Neten láttam 729-ért, de 900Ft a postaköltség...Gyógyszertárban 1700Ft körül van.

2010. szept. 11. 21:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem a kérdésedre válasz, de én a héten vettem nenedent fogkrémet a kisfiamnak 649 ft-ért a DM-ben. Szerintem nézd meg más helyen is, mint a gyógyszertár.
2010. szept. 11. 21:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Én Elmex babyt veszek a fiamnak. Ez aminofluoridos.
2010. szept. 11. 21:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Először Colget-et vettem 0-6 éves korig ajánlják, de annyira mentolos volt, hogy a kislányom nem szerette, utána Gabi málnaízűt vettem.
2010. szept. 11. 22:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Off: bocs, de a patikában néztem és fluoridos a Gabi.

Én amúgy nem vettem gyerekfogkrémet, ezt használjuk 1 éves korától, remekül bevált, és nem fluoridos.

[link]

2010. szept. 13. 08:06
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi: az FLP-s termékek nagyon jók, de nagyon drágák is. Azt hiszem maradok a Nenedentnél, majd a DM-ben megnézem. Köszi mindenkinek a választ:)
2010. szept. 13. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!