Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedül lennék ezzel (gyerek...

Egyedül lennék ezzel (gyerek téma)?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy én viszonylag fiatalon szeretnék házasodni, gyereket. Ez alatt azt értem hogy kb 30 évesen már jó lenne 2 gyerek mondjuk, összesen pedig én legalább 3-at szeretném.

Viszont ismerkedésnél azt veszem észre, hogy nagyok sokan kapásból nem akarnak gyereket, vagy ha akar akkor is max 2, raadásul 30 felett, merthát addig ki kell élni magunkat, biztos anyagi háttér stb.

Nem találkozni egyszerűen olyannal, aki hasonlóan gondolkodna mint én (persze fontos a kiéles is, de azt 25-ig meg lehet oldani, meg az anyagi háttér is, de az meg már most megvan).

Szóval ki hogy van ezzel?

2022. febr. 20. 18:05
A kérdező szavazást indított:
Egyáltalán nem szeretnék gyereket
Szeretnék, 30 felett, max 2-t
Szeretnék, 30 felett, lehet több is
Fiatalon szeretnék, de 2-t max
Fiatalon szeretnék, amennyi sikerül
34 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Fiatalon szerettemvolna èn is

3-at

30 felett lett hasonló okoból

2022. febr. 20. 18:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Fiatalon szerettem volna 3at, de az életet sokszor nem érdekli te mit szeretnél így most 32 évesen próbáljuk összehozni az elsőt.
2022. febr. 20. 18:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
30 alatt akartam 3-at. Találtam hozzá párt, klappoltak az anyagiak, 25 évesen össze is jött az első. Több meg biológiai okokból azóta se (orvosi segítséggel sem). Már csak azt reméljük, hogy még valaha összejön egy. Szóval az élet ilyen: lehet tervezni aztán vagy összejön vagy nem.
2022. febr. 20. 18:42
 4/10 anonim ***** válasza:
29%
Miért, mi történik, ha nem huszonévesen kezdesz el potyogtatni?
2022. febr. 20. 18:47
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát, kapásból a biológia az arravan ráállva hogy annyi idősen kezdd el kb. 40 évesen sokkal nehezebb lesz nagy átlagban mint 25 évesen.

Meg azért én elég családcentrikus vagyok, tehát szeretném látni az unokáimat is felnőni.

2022. febr. 20. 19:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokan 22-24 éves korukra szereznek diplomát, érthető, hogy nem akarnak egyből szülni, mert egyrészt nincs mire, másrészt szeretnék megalapozni a karrierjüket. Aki meg nem tanul tovább, általában neki sincs 24 éves korára biztos egzisztenciája, saját lakhatás, megtakarítások. Ami pedig a "kiélem magamat" illeti, az nekem például nem az eljártam bulizni a haverokkalt jelenti, hanem olyan dolgokat, amire csak felnőttként volt lehetőségem, pl. külföldi egyetemen tanulni ösztöndíjjal, vagy külföldi munkatapasztalatot, nyelvtudást szerezni. Nekem ezek voltak az elsődlegesek a 20-as éveim elején. Aztán 29 évesen szültem, nagyon hamar összejött a gyerek, és még mindig fiatalnak éreztem magam.
2022. febr. 20. 19:36
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

30 alatt szerettem volna én is 3-at, időben el is kezdtünk dolgozni az ügyön (25 voltam), de csak 27 évesen lettem először anya. Most 29 vagyok, örültem volna, ha már van második, de még egyelőre nem kopogtatott. Van ez így. Majd jön, ha akar. Még van remény, hogy 30 előtt megszülessen (de legalábbis megfoganjon), de hogy a 3. is összejöjjön 30 előtt az max csak akkor, ha ikrekkel esnék teherbe.

De az ismerősi körben én is azt látom, hogy kb egyedül vagyok ezzel. Vagy legalábbis, ritkaságszámba megy a dolog. Legtöbb ismerősömnek ilyen 30-32 között születik meg az első babája, vagy még később, és a legritkább esetben azért, mert nem jött össze hamarabb. Egyszerűen nekik akkor időszerű.

2022. febr. 20. 20:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy 24 éves korom körül gondoltam szülni, aztán ahogy közeledett a szülinap mindig éreztem hogy nagyon nem állok készen. Majdnem 30 leszek, idén érkezik majd az első és egyben utolsó gyermek, mert a lakás, anyagi háttér megvan. De igazából az anyai ösztön még nem érkezett meg továbbra sem, úgyhogy én feladtam hogy jöjjön a mindent elsöprő vágy a gyerekvállalásra.
2022. febr. 20. 21:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
30 alatt szerettem volna, ha már mindkettő megszuletik, és úgy is lett, mondjuk eléggé a végén, 29 voltam, amikor a kicsi született.
2022. febr. 20. 23:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Én valóban nem akarok, vagy csak 30 fölött. 25 leszek mire meglesz a mester diplomám, de amúgy sosem terveztem, gyerekként is tudtam, hogy engem egyáltalán nem érdekel a téma. A baráti körből 2 másik lány van hasonlóan így, de a többiek szeretnének, de mindenki 25 körül végez az egyetemen, szóval ott sem lesz gondolom azonnal
2022. ápr. 18. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!