Szerintetek nem fura, ha egy kislány mindig ilyesmit akar
játszani?
Figyelt kérdés
Hétvégen vigyáztam az unokahúgomra és akármit játszottunk mindig azt hozta ki belőle, hogy valaki meghal, általában ő ölt meg engem. Pl.játszottunk az egyik aranyos kis játékával és mondta, hogy már unja inkább játszunk olyat, hogy autóbalesetünk van és meghalunk. Vagy főzött a kiskonyhájában és mikor "megkóstoltam" mondta, hogy na, most fulladj meg, mert tele volt méreggel. Fogócskázni is csak úgy akart, hogy egy kis játék karddal kergetett, hogy elkap és leszúr. Meg úgy alapvetően rengeteget beszél/kérdezget a halálról. Ez nem most hétvégen tünt fel először, csak most volt a lefurább.Mikor mondtam sógornőmnek csak legyintett egyet, hogy "hát, kicsit bizarr a gyerek humora". Mondjuk szerintem ez nem humor, de nekem nincs gyerekem így nem tudhatom mi a normális ilyenkor. Szerintetek nem fura, ha egy 5 éves gyereket ilyen szinten érdekli a halál?
A gyerekek sokkal nyíltabban beszélnek a dolgokról, jobban is érdekli őket egy téma, viszont más szemmel nézik. El fog múlni, akkor fura, mikor már idősebb, kb 10 év feletti.
2022. febr. 14. 12:23
12/17 A kérdező kommentje:
A szülei is észrevették, őszintén válaszolnak mindig, ha kérdése van ezzel kapcsolatban. Sokat mesélnek neki és sok mesében meghalnak a szülők pl.hamupipőke, hófehérke, vuk stb. és onnan jöttek neki a kérdések, aztán valahogy így nagyon elkezdte érdekelni a téma. Ő is ijesztő mikor hatalmas, őszinte mosollyal mondja, hogy "ha elkaplak leszúrlak és elvérzel". De akkor nem aggódom, ha ez ebben a korban nem olyan fura.:)
2022. febr. 14. 12:41
13/17 anonim válasza:
Egy 8 éves és egy 5 éves gyerekem van. Egyik sem játszott/játszik ilyeneket.
Az, hogy a halál foglalkoztatja, az érthető lenne. A kisfiamat is foglalkoztatta óvodás korában a halál, de ő nem "megmérgezett" engem az általa főzött étellel, hanem egy elpusztult méhecskének a kertben kis sírt ásott egy ágdarabbal, és "eltemette".
Ugye látod a különbséget a kétféle "feldolgozás" között?
Gondolom nem neki való filmeket néz, anyuka meg magasról tojik az egészre.
2022. febr. 14. 12:53
14/17 anonim válasza:
13!
Azért ne általánosítsunk ha lehet...
Óvodába dolgozok, 2 kisgyerekem is van, minden gyerek másképp kezeli a halált. Az én gyerekeim is játszottak olyat hogy meghal valaki, garantálhatom hogy meséken kívül semmi mást nem néznek. Az oviba is szoktak ilyet játszani egymással a gyerekek, pláne az után ha meghal valakijük. Ilyenkor általában beszélgetünk is velük, ez teljesen természetes reakció. A te gyereked így dolgozza fel, más meg máshogy.
Remélem te is érzed hogy a gyereked egy állat halálánál viselkedett így, a téma pedig inkább az emberi halálról szól
2022. febr. 14. 13:14
15/17 hollófernyiges válasza:
Hát igen, a pillanat, amikor a 3 éves gyereked építőkockákból kirakja Hófehérke koporsóját..
2022. febr. 14. 15:13
16/17 anonim válasza:
Szerintem sem normális ,3 gyerekem van de egyik sem játszott ilyet kicsinek soha
Viszont ismertem ilyen gyerekeket ott anyuka nem foglalkozott azzal mit néznek kisebb gyerekek .
2022. febr. 14. 15:49
17/17 anonim válasza:
Az normális lenne, hogy a halál foglalkoztatja, de ezt a kislányt konkrétan az ölés, a másik életének kioltása izgatja:
- "megmérgez" az általa főzött étellel,
- "leszúr" a kardjával, és még részletezi is, hogy elvérzel.
Na, EZ az ami nem normális!
Ez egészen más, mint amit pl. 8-as írt. Azok normális gondolatok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!